Jahta se nasukala na Mljetu


Lučka kapetanija Dubrovnik zaprimila je sinoć u 20.30 sati dojavu od centra 112 da se motorna jahta Silver Snake“,  zastave Gibraltar, dužine 15 metara, nasukala na ulazu u luku Pomenu na otoku Mljetu.

Na mjesto događaja plovilom MUP-a isplovio je i djelatnik kapetanije koji je s djelatnicima MUP-a obavio očevid ove pomorske nesreće.

Utvrđeno je da se jahta nasukala skoro čitavom dužinom na hrid Galicija koja se nalazi na zapadnoj strani ulaska u Pomenu.

Zapovjednik jahte je hrvatski državljanin, a ostala dva člana posade su ruski državljani.

Jahta je plovila iz luke Ubli na otoku Lastovu za luku Pomenu na Mljetu. Na jahti se u  tankovima goriva, koji nisu dio strukture trupa, nalazi oko 1,5 tona diesel goriva.

Izvršen je alko test koji je uredan, nema ozlijeÄ‘enih niti onečišÄ‡enja mora.

Vlasnik plovila će organizirati uklanjanje plovila s hridi.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019