Zamjenik ministra Antešić s europskom koordinatoricom za unutarnje plovne putove


Republika Hrvatska priprema projekte za održavanje plovnih putova vrijednih oko 100 milijuna eura, a paralelno radi projekte obnove luka Vukovar, Osijek, Slavonski Brod i Sisak, istaknuo je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić na današnjem sastanku s Karlom Pejis, koordinatoricom za unutarnje plovne putove u Europskoj komisiji.

Riječ je o projektima koje Hrvatska planira financirati putem fondova Europske unije, kazao je Antešić. Naglasio je da je posebno vrijedan projekt izgradnje Višenamjenskog kanala Dunav-Sava, čija vrijednost radova iznosi oko 800 milijuna eura, a bitan je kao poveznica unutarnjih vodnih putova i intermodalnog prometnog koridora Podunavlje-Jadran.

U planu je i rekonstrukcija luke Vukovar u vrijednosti od oko 40 milijuna eura, obnova plovnog puta rijeke Save u vrijednosti od 51 milijun eura i izgradnja lučkih terminala u ostalim riječnim lukama.
Zagreb, 16. ožujka 2012. - zamjenik ministra Antešić istaknuo je kak su unutarnji plovni putovi od posebnog interesa RH, te su u pripremi projekti održavanja vrijedni oko 100 milijuna eura
Izrazivši zadovoljstvo predstavljenim planovima razvoja unutarnje plovidbe u Hrvatskoj Karla Pejis je upozorila da ti projekti trebaju biti pripremljeni prema europskim standardima poštujući norme održivog razvoja i zaštite okoliša i prirode, što Hrvatska i čini.

Ukupna dužina međunarodnih plovnih putova u Hrvatskoj iznosi 534 km, od čega je rijeka Dunav 137 km, Sava 222 km i Drava 14 km.

Sastanku su prisustvovali pomoćnici ministra za prometnu infrastrukturu i pomorsku i unutarnju plovidbu Oliver Kumrić i Nikola Mendrila.
Zagreb, 16. ožujka 2012. - Karla Pejis, koordinatorica za unutarnje plovne putove u EK zrazila je zadovoljstvo predstavljenim planovima razvoja unutarnje plovidbe, ali i upozorila da projekti trebaju biti pripremljeni prema eu-standardimaZagreb, 16. ožujka 2012. - sastanku su prisustvovali pomoćnici ministra za prometnu infrastrukturu i pomorsku i unutarnju plovidbu Oliver Kumrić i Nikola Mendrila, i kap. Janko Brnadić, iz Sektora unutarnje plovidbe


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019