Dobio priznanje za luksuzne jedrilice, a radnici mu bez plaće!


Nedavno smo izvještavali o tvrtki Marka Murtića, odnosno o vrhunskom svjetskom priznanju za njihov rad - proizvodnji luksuznih jedrilica.

MeÄ‘utim, nakon njegova istupa i pohvale o prodaji jedrilice za milijun eura, javili su nam se ogorčeni radnici kojima Murtićeva tvrtka nije mjesecima isplatila plaću. Proizvodnja jedrilica na vrhunskoj svjetskoj dizajnerskoj razini, s kojom se Marko Murtić javno pohvalio, otkrila je i negativnu stranu. 
Isti problem imaju i njegovi poslovni suradnici.

Pet godina radnici su proveli u Murtićevoj tvrtki AAG. Njegovo pojavljivanje na televiziji s viješÄ‡u o nagradi za dizajn luksuzne jedrilice njima je bio trenutak gorčine. 'meni je dužan oko 17.000', rekla je Marica Andrušić. 'Duguje jedno 12.000 kuna', rekla je Mirjana Sabljak. 'Za otpremninu, za plaće, oko 20 tisuća zajedno s troškovima', požalio se Nedeljko Andrušić.

>> Pogledajte luksuzne jahte koje dizajnira hrvatska tvrtka!

U sličnoj su se situaciji našli i dobavljači koji su suraÄ‘ivali s Murtićevom tvrtkom. 'Osam isporuka koje smo imali, doduše to su bili i neki sitni dijelovi, počeli smo pitati kad će to biti plaćeno. Tada smo shvatili vrlo brzo da od toga neće biti ništa', rekao je Vlado Šegon iz Adriana nautike. Dugovanja se sada rješavaju na sudu.

Pred kamere Murtić ovog puta nije želio. Obratio se pismeno i istaknuo kako mu nije bila namjera razljutiti bivše zaposlenike. 'PotvrÄ‘ujemo da postoje neka potraživanja od strane nekih radnika i dobavljača. Tvrtka se u protekle dvije godine zbog nelikvidnosti i nemogućnosti naplate potraživanja od naših dužnika kao i sporosti pravnog sustava, zatekla u većim financijskim teškoćama', stoji u Murtićevom priopćenju.

Radnicima duguje tisuće, državi milijune

Zdravlje su, kažu, ostavili u tvrtki, sada žele samo ono što su pošteno zaradili. 'Radila sam s bolesnom kičmom, kad više nisam mogla onda sam otišla na bolovanje i onda mi je počela plaća kasniti', rekla je Mirjana Sabljak. Murtić od problema ne bježi. Radnicima duguje tisuće, državi milijune. Kaže sve će isplatiti čim stigne neka investicijska injekcija.

'Intenzivno radimo na rješavanju ovih problema te smo u potrazi za investitorom što smo napomenuli i u vašem prilogu', dodaje se u priopćenju. Do tada proizvodnja stoji. 'Nezgodno je zato što je pogled od kuće na dometu to poduzeće. Vidim žalosno', rekao je Nedeljko. Sudskom odlukom ostatak dugovanja ovi će radnici naplatiti u strojevima iz pogon


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019