Dobio priznanje za luksuzne jedrilice, a radnici mu bez plaće!


Nedavno smo izvještavali o tvrtki Marka Murtića, odnosno o vrhunskom svjetskom priznanju za njihov rad - proizvodnji luksuznih jedrilica.

MeÄ‘utim, nakon njegova istupa i pohvale o prodaji jedrilice za milijun eura, javili su nam se ogorčeni radnici kojima Murtićeva tvrtka nije mjesecima isplatila plaću. Proizvodnja jedrilica na vrhunskoj svjetskoj dizajnerskoj razini, s kojom se Marko Murtić javno pohvalio, otkrila je i negativnu stranu. 
Isti problem imaju i njegovi poslovni suradnici.

Pet godina radnici su proveli u Murtićevoj tvrtki AAG. Njegovo pojavljivanje na televiziji s viješÄ‡u o nagradi za dizajn luksuzne jedrilice njima je bio trenutak gorčine. 'meni je dužan oko 17.000', rekla je Marica Andrušić. 'Duguje jedno 12.000 kuna', rekla je Mirjana Sabljak. 'Za otpremninu, za plaće, oko 20 tisuća zajedno s troškovima', požalio se Nedeljko Andrušić.

>> Pogledajte luksuzne jahte koje dizajnira hrvatska tvrtka!

U sličnoj su se situaciji našli i dobavljači koji su suraÄ‘ivali s Murtićevom tvrtkom. 'Osam isporuka koje smo imali, doduše to su bili i neki sitni dijelovi, počeli smo pitati kad će to biti plaćeno. Tada smo shvatili vrlo brzo da od toga neće biti ništa', rekao je Vlado Šegon iz Adriana nautike. Dugovanja se sada rješavaju na sudu.

Pred kamere Murtić ovog puta nije želio. Obratio se pismeno i istaknuo kako mu nije bila namjera razljutiti bivše zaposlenike. 'PotvrÄ‘ujemo da postoje neka potraživanja od strane nekih radnika i dobavljača. Tvrtka se u protekle dvije godine zbog nelikvidnosti i nemogućnosti naplate potraživanja od naših dužnika kao i sporosti pravnog sustava, zatekla u većim financijskim teškoćama', stoji u Murtićevom priopćenju.

Radnicima duguje tisuće, državi milijune

Zdravlje su, kažu, ostavili u tvrtki, sada žele samo ono što su pošteno zaradili. 'Radila sam s bolesnom kičmom, kad više nisam mogla onda sam otišla na bolovanje i onda mi je počela plaća kasniti', rekla je Mirjana Sabljak. Murtić od problema ne bježi. Radnicima duguje tisuće, državi milijune. Kaže sve će isplatiti čim stigne neka investicijska injekcija.

'Intenzivno radimo na rješavanju ovih problema te smo u potrazi za investitorom što smo napomenuli i u vašem prilogu', dodaje se u priopćenju. Do tada proizvodnja stoji. 'Nezgodno je zato što je pogled od kuće na dometu to poduzeće. Vidim žalosno', rekao je Nedeljko. Sudskom odlukom ostatak dugovanja ovi će radnici naplatiti u strojevima iz pogon


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019