New York Times: Dubrovnik je St. Tropez Balkana


The New York Times nedavno je na svojoj internetskoj stranici u rubrici Travel i u tiskanom izdanju objavio listu 45 svjetskih odredišta koje bi trebalo posjetiti ove godine. Na 36. mjesto svrstao je Dubrovnik, koji opisuje kao „St. Tropez Balkana”, s jednakim omjerom klasične i moderne ponude.

ÄŒlanak iznosi podatak da je Dubrovnik posljednjih pet godina imao dobre rezultate, posebno zahvaljujući zapadnom tržištu, kao i da broj posjetitelja godišnje raste za oko 10 posto. Ističe da se Dubrovnik često naziva draguljem Jadrana te opisuje njegove mramorne ulice, renesanse fontane i bijele pješÄane plaže, prenosi Dubrovački.hr.

TakoÄ‘er, tvrdi da je nedavno završeno proširenje dubrovačke zračne luke te obnovljen sustav žičare, čime se omogućuje poboljšan pristup te pogled na grad. Od dubrovačkih hotela spominju se Pucić Palace, Excelsior i Villa Dubrovnik te restorani koji nude inovativnu kuhinju - Gil’s, Panorama i Lucin kantun.

Na prva tri mjesta liste NYT-a nalaze se Panama, Helsinki i Myanmar. Na listi preporuka prevladava Europa s ukupno 16 mjesta. Uz Dubrovnik i Helsinki navedeni su: London, Moskva, Glasgow, Firenca, Birmingham, Beč, Ukrajina, Crans-Montana u Švicarskoj, Montepellier u Francuskoj, Lodz u Poljskoj, Dalarna u Švedskoj, Portovenere u Italiji, Algarve u Portugalu te Wales.

Od svjetskih odredišta preporučuje: Tokio, Tanzanija, ÄŒileanska Patagonija, Lhasa na Tibetu, Havana na Kubi, Puebla u Meksiku, San Diego u SAD-u, Halong Bay u Vijetnamu, Kerala u Indiji, Paraty u Brazilu, Koh Rong u Kambodži, Dakhla u Maroku, Maldivi, Malacca u Maleziji, Antarktik, Uganda, Jordan, Južna Koreja i dr., objavila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), prenosi Dubrovački.hr.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019