New York Times: Dubrovnik je St. Tropez Balkana


The New York Times nedavno je na svojoj internetskoj stranici u rubrici Travel i u tiskanom izdanju objavio listu 45 svjetskih odredišta koje bi trebalo posjetiti ove godine. Na 36. mjesto svrstao je Dubrovnik, koji opisuje kao „St. Tropez Balkana”, s jednakim omjerom klasične i moderne ponude.

ÄŒlanak iznosi podatak da je Dubrovnik posljednjih pet godina imao dobre rezultate, posebno zahvaljujući zapadnom tržištu, kao i da broj posjetitelja godišnje raste za oko 10 posto. Ističe da se Dubrovnik često naziva draguljem Jadrana te opisuje njegove mramorne ulice, renesanse fontane i bijele pješÄane plaže, prenosi Dubrovački.hr.

TakoÄ‘er, tvrdi da je nedavno završeno proširenje dubrovačke zračne luke te obnovljen sustav žičare, čime se omogućuje poboljšan pristup te pogled na grad. Od dubrovačkih hotela spominju se Pucić Palace, Excelsior i Villa Dubrovnik te restorani koji nude inovativnu kuhinju - Gil’s, Panorama i Lucin kantun.

Na prva tri mjesta liste NYT-a nalaze se Panama, Helsinki i Myanmar. Na listi preporuka prevladava Europa s ukupno 16 mjesta. Uz Dubrovnik i Helsinki navedeni su: London, Moskva, Glasgow, Firenca, Birmingham, Beč, Ukrajina, Crans-Montana u Švicarskoj, Montepellier u Francuskoj, Lodz u Poljskoj, Dalarna u Švedskoj, Portovenere u Italiji, Algarve u Portugalu te Wales.

Od svjetskih odredišta preporučuje: Tokio, Tanzanija, ÄŒileanska Patagonija, Lhasa na Tibetu, Havana na Kubi, Puebla u Meksiku, San Diego u SAD-u, Halong Bay u Vijetnamu, Kerala u Indiji, Paraty u Brazilu, Koh Rong u Kambodži, Dakhla u Maroku, Maldivi, Malacca u Maleziji, Antarktik, Uganda, Jordan, Južna Koreja i dr., objavila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), prenosi Dubrovački.hr.


Recent Nautical News Entries

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019

Plutajuća praonica za trup bez algi i školjaka

Nakupljanje algi i školjaka na trupu prirodna je nepogoda protiv koje se najveći broj brodovlasnika bori specijalnim bojama, a protekl

October.15.2019