Lučke uprave predstavile se na sajmu u Miamiju


Lučka uprava Dubrovnik završila je s još jednim uspješnim predstavljanjem svoga grada i luke na svjetski poznatom sajmu „Seatrade Cruise Shipping Convention“ održanom u Miamiju 15. ožujka 2012. godine, priopćili su danas iz dubrovačke lučke uprave.

Na sajmu je u sklopu zajedničkog štanda „Croatian Ports“ s lučkim upravama Split, Šibenik, Zadar i Rijeka održana prezentacija turizma brodova na kružnom putovanju u Hrvatskoj, te razvoj destinacija i luka.

Lučka uprava Dubrovnik predstavila je svoja infrastrukturna postignuća u zadnje dvije godine koja su od iznimne važnosti s obzirom na nastavak izgradnje suprastrukture.

Kako se ističe u priopćenju, urbanistički plan luke Dubrovnik – Gruž predstavljen je potencijalnim ulagačima i dugogodišnjim poslovnim partnerima kompanijama brodova na kružnom putovanju.

Prezentaciji su nazočili vodeći ljudi iz poznatih kompanija MSC-a, Coste, Carnivala, Royala, Holand American Linea, Silverea te predstavnici tvrtke Caribinvest i poznati arhitektonski studio Bermelo Ajamil & Partners koji rade na osmišljavanju i izgradnji lučkih sadržaja od putničkih terminala do poslovno komercijalnih sadržaja.

Ove godine sajam je posjetilo oko 15 tisuća posjetitelja, te je na istom bilo 1.000 izlagača iz 105 zemalja.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019