Lučke uprave predstavile se na sajmu u Miamiju


Lučka uprava Dubrovnik završila je s još jednim uspješnim predstavljanjem svoga grada i luke na svjetski poznatom sajmu „Seatrade Cruise Shipping Convention“ održanom u Miamiju 15. ožujka 2012. godine, priopćili su danas iz dubrovačke lučke uprave.

Na sajmu je u sklopu zajedničkog štanda „Croatian Ports“ s lučkim upravama Split, Šibenik, Zadar i Rijeka održana prezentacija turizma brodova na kružnom putovanju u Hrvatskoj, te razvoj destinacija i luka.

Lučka uprava Dubrovnik predstavila je svoja infrastrukturna postignuća u zadnje dvije godine koja su od iznimne važnosti s obzirom na nastavak izgradnje suprastrukture.

Kako se ističe u priopćenju, urbanistički plan luke Dubrovnik – Gruž predstavljen je potencijalnim ulagačima i dugogodišnjim poslovnim partnerima kompanijama brodova na kružnom putovanju.

Prezentaciji su nazočili vodeći ljudi iz poznatih kompanija MSC-a, Coste, Carnivala, Royala, Holand American Linea, Silverea te predstavnici tvrtke Caribinvest i poznati arhitektonski studio Bermelo Ajamil & Partners koji rade na osmišljavanju i izgradnji lučkih sadržaja od putničkih terminala do poslovno komercijalnih sadržaja.

Ove godine sajam je posjetilo oko 15 tisuća posjetitelja, te je na istom bilo 1.000 izlagača iz 105 zemalja.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019