Pogledajte splitsku Rivu bez vješala (VIDEO)


 

 Najavu Zlatka Uzelca, pomoćnika ministrice kulture o skidanju "vješala" sa splitske Rive mnogi su graÄ‘ani dočekali s oduševljenjem.

GraÄ‘anska inicijativa Split je povodom te najave složila kratki video pod nazivom "Riva bez vješala - 5 godina poslije" u kojem prikazuju njihovu viziju Rive bez vješala, jarbola i ostale željezarije.

 

Obnovljena splitska Riva otvorena je uoči turističke sezone 2007. godine i od tada u javnosti o njoj traju prijepori. Osim skliskih blokova kojima je popločana, najviše se zamjera postavljenim bijelim nosačima tendi, odnosno vješalima koja, kako ističu protivnici njihova postavljanja, narušavaju izvorni izgled Rive.

Tijekom zadnjih pet godina Grad je podosta novca potrošio i na održavanje, a česti su se tehnički problemi javljali baš na nosačima tendi i na rasvjeti.

Kada će se nosači za tende doista i ukloniti nije poznato, no sigurno je da se nikakve promjene neće raditi bez suglasnosti autora i Ministarstva kulture što je zaključeno na sastanku koji je u Banovini održan povodom promjena koje se planiraju na praviti na najomiljenijoj splitskoj šetnici.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019