Pogledajte splitsku Rivu bez vješala (VIDEO)


 

 Najavu Zlatka Uzelca, pomoćnika ministrice kulture o skidanju "vješala" sa splitske Rive mnogi su graÄ‘ani dočekali s oduševljenjem.

GraÄ‘anska inicijativa Split je povodom te najave složila kratki video pod nazivom "Riva bez vješala - 5 godina poslije" u kojem prikazuju njihovu viziju Rive bez vješala, jarbola i ostale željezarije.

 

Obnovljena splitska Riva otvorena je uoči turističke sezone 2007. godine i od tada u javnosti o njoj traju prijepori. Osim skliskih blokova kojima je popločana, najviše se zamjera postavljenim bijelim nosačima tendi, odnosno vješalima koja, kako ističu protivnici njihova postavljanja, narušavaju izvorni izgled Rive.

Tijekom zadnjih pet godina Grad je podosta novca potrošio i na održavanje, a česti su se tehnički problemi javljali baš na nosačima tendi i na rasvjeti.

Kada će se nosači za tende doista i ukloniti nije poznato, no sigurno je da se nikakve promjene neće raditi bez suglasnosti autora i Ministarstva kulture što je zaključeno na sastanku koji je u Banovini održan povodom promjena koje se planiraju na praviti na najomiljenijoj splitskoj šetnici.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019