Croatia Boat Show: Na Rivi uz jahte, automobili i delicije


 

Unatoč krizi koja je katastrofalno pogodila nautičko tržište, Croatia Boat Show ipak ide dalje. Kako je na konferenciji za novinare najavio predsjednik Profectusa Vicenco Blagaić, 14. izdanje najvećeg sajma nautike trebalo bi biti znatno veće nego posljednjih godinu dvije, a bit će obogaćeno i dvjema dodatnim sajamskim manifestacijama.

Nakon što je otkazan zagrebački sajam, ljubitelji automobila na svoje će doći u Splitu, jer će se u gradskoj luci organizirati Split Auto Show. Druga manifestacija je možda još i zanimljivija - na Nauticusu će se prvi put okupiti svi koji na svoj način pridonose hrvatskom nautičkom turizmu - marine, iznajmljivači plovila, restorani, vinari, trgovci novim i rabljenim brodicama...

- Taj segment ovoga biznisa kriza ipak nije tako katastrofalno pogodila, a i željeli smo dodatnim sadržajima posjetiteljima ponuditi nešto više - kaže Blagaić. U sklopu Nauticusa bit će otvoreni šankovi i restoran u kojem će se moći probati ponudu najboljih hrvatskih vinara i restorana čija su glavna klijentela baš nautičari.

Blagaić kaže da će ovako koncipiranim sajmom, koji bi površinom trebao zauzimati prostor kakav je zauzimao u zlatnim vremenima, pokušati preokrenuti trend koji ih je prošle godine doveo do dosad najmanjeg izdanja CBS-a. Zbog toga su smanjili cijene izlagačkog najma, ali i ulaznica. Posebne pogodnosti ponuÄ‘ene su domaćim proizvoÄ‘ačima brodica, uz jeftinije štandove oni će imati pravo na besplatno izlaganje po jednog plovila.

- Ohrabruje dosta veliki broj već prijavljenih jedrilica i katamarana. Od ostalih plovila teško je očekivati veliki broj mega jahti jer je njihovo tržište najugroženije, no naš sajam ionako nije namijenjen samo potencijalnim kupcima iz Hrvatske, nego i iz drugih zemalja - kaže Blagaić.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019