Croatia Boat Show: Na Rivi uz jahte, automobili i delicije


 

Unatoč krizi koja je katastrofalno pogodila nautičko tržište, Croatia Boat Show ipak ide dalje. Kako je na konferenciji za novinare najavio predsjednik Profectusa Vicenco Blagaić, 14. izdanje najvećeg sajma nautike trebalo bi biti znatno veće nego posljednjih godinu dvije, a bit će obogaćeno i dvjema dodatnim sajamskim manifestacijama.

Nakon što je otkazan zagrebački sajam, ljubitelji automobila na svoje će doći u Splitu, jer će se u gradskoj luci organizirati Split Auto Show. Druga manifestacija je možda još i zanimljivija - na Nauticusu će se prvi put okupiti svi koji na svoj način pridonose hrvatskom nautičkom turizmu - marine, iznajmljivači plovila, restorani, vinari, trgovci novim i rabljenim brodicama...

- Taj segment ovoga biznisa kriza ipak nije tako katastrofalno pogodila, a i željeli smo dodatnim sadržajima posjetiteljima ponuditi nešto više - kaže Blagaić. U sklopu Nauticusa bit će otvoreni šankovi i restoran u kojem će se moći probati ponudu najboljih hrvatskih vinara i restorana čija su glavna klijentela baš nautičari.

Blagaić kaže da će ovako koncipiranim sajmom, koji bi površinom trebao zauzimati prostor kakav je zauzimao u zlatnim vremenima, pokušati preokrenuti trend koji ih je prošle godine doveo do dosad najmanjeg izdanja CBS-a. Zbog toga su smanjili cijene izlagačkog najma, ali i ulaznica. Posebne pogodnosti ponuÄ‘ene su domaćim proizvoÄ‘ačima brodica, uz jeftinije štandove oni će imati pravo na besplatno izlaganje po jednog plovila.

- Ohrabruje dosta veliki broj već prijavljenih jedrilica i katamarana. Od ostalih plovila teško je očekivati veliki broj mega jahti jer je njihovo tržište najugroženije, no naš sajam ionako nije namijenjen samo potencijalnim kupcima iz Hrvatske, nego i iz drugih zemalja - kaže Blagaić.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019