Josipović u Splitu: Svi škverani moraju se zbrinuti


 

Povodom početka nastave na doktorskom studiju za humanističke znanosti na Filozofskom fakultetu, predsjednik Ivo Josipović posjetio je Split. Najavio je kako će se sigurno vratiti na Sveučilište čim prestane obavljati dužnost predsjednika Republike. Kazao je kako je tijekom godina rada na Sveučilištu svjedočio brojnim reformama te je naglasio kako ga to ne čudi jer je hrvatsko društvo u tranziciji pa je i logično da kroz reforme nastojimo stvoriti bolji sustav.

- Veseli me to što je postalo vidljivo da je došlo do policentričnosti znanosti i obrazovanja. Uvijek treba gledati kako stvari napraviti još boljima, ali pri tome moramo voditi računa o tome da najprije riješimo načela i načelna pitanja, a da tek onda donosimo zakone. Društvo je preuzelo karakteristike divljeg kapitalizma, a država ima smisla samo ako je socijalna država. Zastupat ću politiku koja želi jako gospodarstvo, ali koja pri tome ne zaboravlja čovjeka jer čovjek mora biti iznad svega - poručio je Josipović.

Osvrnuo se i na stanje u brodogradnji i štrajk glaÄ‘u radnika Diokija, a komentirao je i najave dijela srbijanske vlade i medija o skoroj rehabilitaciji četničkog vojvode Draže Mihailovića.

- Brodogradnja je tradicionalna djelatnost, ali se mora kretati u nekim realnim okvirima. U slučajevima gdje nema održivog rješenja, mora postojati jasan plan zbrinjavanja svih ljudi i zapošljavanja u nekom drugom sektoru. Po tom pitanju očekujem da će se pronaći neko održivo rješenje. Amnestija Draže Mihajlovića nije dobar potez, ali je to unutarnja stvar Srbije. Vidjet ćemo kako će završiti proces i potom ćemo znati kako reagirati. Ne mogu se sjetiti bitke u kojoj su se četnici borili s okupatorima - kazao je Josipović.

Naglasio je kako država mora stati na stranu radnika Diokija iako je riječ o privatnoj firmi.

U petak je posjetio i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša na Duilovu.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019