Odsukana brodica kod Kaprija


Kaprij, 15. ožujka 2012. - jedrilica koja se 11. ožujka nasukala u blizini otoka, odsukana je i otegljena u marinu TribunjKaprij, 15. ožujka 2012. - jedrilica koja je uslijed nasukanja pretrpila znatna oštećenja trupa stavljena je u tegalj prema tribunjskoj marini gdje će inspektori LK Šibenik detaljno utvrditi stupanj oštećenja plovila kao i uzroke koji su doveli do pomorske nesreće

Brodica na jedra „Kile“ koja se 11. ožujka sa sedam članova posade nasukala kod otoka Kaprije, odsukana je jučer oko 17 sati uz pomoć tvrtke SeaHelp te otegljena u marinu Tribunj.

Inspektori šibenske lučke kapetanije danas obavljaju očevid u cilju utvrÄ‘ivanja svih okolnosti koje su dovele do nasukanja, nakon čega će biti saslušan i voditelj brodice Ž.M.

Nepovoljni vremenski uvjeti do jučer su onemogućavali odsukavanje 10 metarske brodice kojoj je prilikom nasukanja znatnije oštećen podvodni dio trupa što je uzrokovalo i prodor vode u unutrašnjost plovila.

Podsjećamo, plovilo je u vlasništvu čarter tvrtke Academia Navalis Adriatica d.o.o. iz Bakra, a prilikom nasukanja na njoj se održavala škola jedrenja. ÄŒlanovi  posade nakon nezgode prebačeni su plovilom Lučke kapetanije Šibenik u marinu Jezera, te nije bilo ozlijeÄ‘enih.

 


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019