Očekujemo vas na Mornar Grand Prixu!


 

U subotu navečer 17. ožujka lučica JK Mornar ponudit će pravi sportsko-zabavni spektakl. Vrhunski sportaši u potpuno novom okruženju, pod svijetlima reflektora, uz sjajnu glazbu, duhovite komentare. Očekujemo vas na Mornar Grand Prixu!

 

Od 14. do 18. ožujka Jedriličarski klub Mornar domaćin je drugog izdanja Grand Prix Mornara, regate samo za laseraše, na kojoj će se za početak glavnog dijela sezone olimpijskih klasa pripremati vrsna svjetska imena ove discipline. U splitskom akvatoriju jedrit će izmeÄ‘u ostalih i desetak kormilara koji će nastupiti na Olimpijskim igrama. IzmeÄ‘u ostalih nastupa Austrijanac Andreas Geritzer, osvajač olimpijskog srebra 2004., Francuz Jean Baptiste Bernaz, pobjednik Mediteranskih igara 2009., Nizozemac Rutger van Schaardenburg, drugi na predolimpijskoj regati 2012., Cipranin Pavlos Kontides, itd., koji će zajedno s našim Tončijem Stipanovićem odraditi zadnje testove uoči regate Svjetskog kupa u Španjolskoj početkom travnja.

 

No, ono što ovu regatu čini posebnom nije samo nastup kandidata za olimpijske medalje u Laseru, već subotnja večer, 17. ožujka. Lučica JK Mornar te će večeri ponuditi pravi sportsko-zabavni spektakl. Neki od najboljih svjetskih laseraša ogledat će se na mini regatnom polju ispred klupskih prostorija, unutar same lučice, pod svijetlima reflektora, uz uživo komentare sudaca, ali i poznatog zaljubljenika u jedrenje Marijana Bana, uz glazbenu pratnju DJ Djiggybao Urban Element residenta, uz video projekcije jedrenja.

 

Devet laseraša jedrit će tzv. triple race na vrlo kratkom polju, na nekoliko metara udaljenosti od kopna. U tri skupine po tri natjecatelja odjedrit će kvalifikacije na dvije pobjede. Pobjednici ulaze u finale, gdje se opet jedri na dvije pobjede. Najboljeg u finalu očekuje i novčana nagrada. Natjecanje će suditi Alen Kustić, Tomislav Bašić i Zlatko Jakelić, koji će uz komentare Marijana Bana objasniti svaku odluku i što se zbiva na regatnom polju.

 

Vrhunski sportaši u potpuno novom okruženju, uz sjajnu glazbu, duhovite komentare i dobro vino. DogaÄ‘anje je naravno otvoreno za sve posjetitelje, očekujemo vas u što većem broju! Ne propustite jedriličarsko nadmetanje, dosad nikad viÄ‘eno, i sjajnu zabavu u uvali Baluni, u lučici JK Mornar!

 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019