IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT


UPOZORENJE

Još samo ponegdje uz obalu tijekom jutra, te u drugom dijelu noći u Velebitskom kanalu, mjestimični udari bure 35-40 čvorova.

STANJE

Anticiklonalni greben sa zapada podržava nad Jadranom stabilno vrijeme.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Bura 5-15, još samo ponegdje tijekom jutra uz obalu do 20 čvorova, okrenut će sredinom dana i poslijepodne na sjeverozapadni i zapadni vjetar 8-16 čvorova. Na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana sjeverozapadni vjetar 5-15, poslijepodne i navečer 10-20 čvorova. More 2-3, na otvorenom južnog Jadrana 3-4. Vidljivost veća od 20 km. Pretežno vedro, samo ponegdje umjerena naoblaka. Temperaure bez veće promjene.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Slab do umjeren sjeverozapadni vjetar u okretanju na buru, u drugom dijelu noći samo u Velebitskom kanalu ponegdje umjereno jaku. Na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana umjeren i umjereno jak sjeverozapadni vjetar. More malo do umjereno valovito, na otvorenom južnog Jadrana ponegdje valovito. Pretežno vedro.

PMC - Split


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019