Broj mrtvih u potonuću trajekta u Bangladešu narastao na 66


Broj mrtvih u potonuću trajekta u Bangladešu narastao na 66

BANGLADEŠKE spasilačke ekipe su nakon jučerašnjeg potonuća putničkog trajekta pronašle tijela još osam smrtno stradalih putnika, čime se broj mrtvih u nesreći popeo na 66, piše agencija AP.

Trajekt Shariatpur 1 prevrnuo se u rano u utorak po lokalnom vremenu nakon što se prilikom prelaska rijeke Meghna u njega zabio teretni brod. Na trajektu se u vrijeme nesreće nalazilo oko 200 putnika.

Nakon nesreće spašeno je 35 osoba, a lokalni mediji prenijeli su kako je još 40 preživjelih putnika uspjelo doplivati do obale. Ronioci su izvukli 31 tijelo. Neka od tijela su uz obalu našli lokalnistanovnici, a strahuje se kako će broj mrtvih još rasti.

Svi pokušaji da se trajekt izvuče na obalu kako bi se olakšala potraga za stradalima zasad su završili neuspješno, a ronioci su tijela osam žrtava pronašli u blizini mjesta nesreće.

Lokalni policijski zapovjednik Tariqul Islam rekao je kako se mnogi putnici još smatraju nestalima, a na obali su se okupili njihovi najbliži koji promatraju akciju spašavanja koju otežava to što se trajekt pri potonuću prevrnuo na stranu, a rijeka je vrlo duboka.

Strahuje se kako su mnogi ostali zatočeni u unutrašnjosti broda koji je ujedno bio nakrcan sa stotinama vreća čilija, zbog čega je masa broda uvelike povećana i dodatno otežava njegovo izvlačenje na obalu rijeke.

Točan broj putnika koji su se nalazili na trajektu nepoznat je stoga što trajektni operateri ne vode evidenciju o ukrcanima, a putnici karte kupuju tek pri ukrcaju.

Zbog sudara i potonuća trajkta koji je izgrađen 1991. godine naređena je detaljna istraga.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019