Broj mrtvih u potonuću trajekta u Bangladešu narastao na 66


Broj mrtvih u potonuću trajekta u Bangladešu narastao na 66

BANGLADEŠKE spasilačke ekipe su nakon jučerašnjeg potonuća putničkog trajekta pronašle tijela još osam smrtno stradalih putnika, čime se broj mrtvih u nesreći popeo na 66, piše agencija AP.

Trajekt Shariatpur 1 prevrnuo se u rano u utorak po lokalnom vremenu nakon što se prilikom prelaska rijeke Meghna u njega zabio teretni brod. Na trajektu se u vrijeme nesreće nalazilo oko 200 putnika.

Nakon nesreće spašeno je 35 osoba, a lokalni mediji prenijeli su kako je još 40 preživjelih putnika uspjelo doplivati do obale. Ronioci su izvukli 31 tijelo. Neka od tijela su uz obalu našli lokalnistanovnici, a strahuje se kako će broj mrtvih još rasti.

Svi pokušaji da se trajekt izvuče na obalu kako bi se olakšala potraga za stradalima zasad su završili neuspješno, a ronioci su tijela osam žrtava pronašli u blizini mjesta nesreće.

Lokalni policijski zapovjednik Tariqul Islam rekao je kako se mnogi putnici još smatraju nestalima, a na obali su se okupili njihovi najbliži koji promatraju akciju spašavanja koju otežava to što se trajekt pri potonuću prevrnuo na stranu, a rijeka je vrlo duboka.

Strahuje se kako su mnogi ostali zatočeni u unutrašnjosti broda koji je ujedno bio nakrcan sa stotinama vreća čilija, zbog čega je masa broda uvelike povećana i dodatno otežava njegovo izvlačenje na obalu rijeke.

Točan broj putnika koji su se nalazili na trajektu nepoznat je stoga što trajektni operateri ne vode evidenciju o ukrcanima, a putnici karte kupuju tek pri ukrcaju.

Zbog sudara i potonuća trajkta koji je izgrađen 1991. godine naređena je detaljna istraga.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019