Broj mrtvih u potonuću trajekta u Bangladešu narastao na 66


Broj mrtvih u potonuću trajekta u Bangladešu narastao na 66

BANGLADEŠKE spasilačke ekipe su nakon jučerašnjeg potonuća putničkog trajekta pronašle tijela još osam smrtno stradalih putnika, čime se broj mrtvih u nesreći popeo na 66, piše agencija AP.

Trajekt Shariatpur 1 prevrnuo se u rano u utorak po lokalnom vremenu nakon što se prilikom prelaska rijeke Meghna u njega zabio teretni brod. Na trajektu se u vrijeme nesreće nalazilo oko 200 putnika.

Nakon nesreće spašeno je 35 osoba, a lokalni mediji prenijeli su kako je još 40 preživjelih putnika uspjelo doplivati do obale. Ronioci su izvukli 31 tijelo. Neka od tijela su uz obalu našli lokalnistanovnici, a strahuje se kako će broj mrtvih još rasti.

Svi pokušaji da se trajekt izvuče na obalu kako bi se olakšala potraga za stradalima zasad su završili neuspješno, a ronioci su tijela osam žrtava pronašli u blizini mjesta nesreće.

Lokalni policijski zapovjednik Tariqul Islam rekao je kako se mnogi putnici još smatraju nestalima, a na obali su se okupili njihovi najbliži koji promatraju akciju spašavanja koju otežava to što se trajekt pri potonuću prevrnuo na stranu, a rijeka je vrlo duboka.

Strahuje se kako su mnogi ostali zatočeni u unutrašnjosti broda koji je ujedno bio nakrcan sa stotinama vreća čilija, zbog čega je masa broda uvelike povećana i dodatno otežava njegovo izvlačenje na obalu rijeke.

Točan broj putnika koji su se nalazili na trajektu nepoznat je stoga što trajektni operateri ne vode evidenciju o ukrcanima, a putnici karte kupuju tek pri ukrcaju.

Zbog sudara i potonuća trajkta koji je izgrađen 1991. godine naređena je detaljna istraga.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019