Dubrovačko-neretvanski SDP: Milanović je ostavio Pelješki most za bolja vremena


 

- Vlada RH na čelu sa Zoranom Milanovićem nije odustala od gradnje mosta, već ga je prolongirala za neka bolja vremena shvaćajući problematiku hrvatskog juga. Trasu koridora autoceste do Dubrovnika koja će prolaziti kroz BiH teritorij nije u dva mandata definirala HDZ-ova Vlada  sa Vladom susjedne Republike BiH. Kada se struka i politike slože bit će provedena  javna rasprava  o  trasi koridora , a sve kako bi se neometano mogao obavljati prijevoz svih vrsta roba - poručio je predsjednik ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Davor Penić nakon kritika županijskog HDZ-a koji je Milanovićev kabinet prozvao zbog zaustavljanja gradnje Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika.

- Za vrijeme mandata prošle HDZ ove vlade ukinuta je u zimska brzobrodska linija koja je povezivala Dubrovnik sa srednjodalmatinskim otocima i Rijekom. Za napomenuti je da je ta linija imala značaj i u Austrougarskoj državi, a žitelji krajnjeg juga Hrvatske posebno su uz nju vezani životno i emocionalno - napomenuo je čelnik ŽO SDP-a i dodao kako su županijski esdepeovci koji su u intenzivnim su kontaktima s nadležnim ministarstvima radi uspostave cjelogodišnje linije u svrhu revitalizacije juga Hrvatske. 

Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019