Split - proglašeni prvaci Hrvatske i pobjednici SOSW


Zadnjeg dana Otvorenog Prvenstva Hrvatske za olimpijske klase nije se jedrilo. Prvaci Hrvatske su Šime Fantela i Igor Marenić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonči Stipanović, Tina Mihelić, Luka Mratović, Mate Arapov i Ante Šitić, te u juniorskoj konkurenciji laseraša Filip Juršić i Ana Sandrić. ÄŒestitke najboljima!

Izjave: Ivan Kljaković GašpićTina MihelićTonči Stipanović, Šime FantelaLuka MratovićMate Arapov.

Bura je i danas puhala u splitskom akvatoriju, flota je isplovila, meÄ‘utim uvjeti na moru nisu bili regularni za natjecanje, pa su konačnim rezultatima proglašeni jučerašnji. Flota od 149 jedriličara i jedriličarki iz 18 zemalja svijeta odjedrila je 35 plovova u četiri dana regate. 
- Sve je prošlo dobro, Split Olympic Sailing Week pokazao se još jednom kao značajna regata na početku sezone. Oko 60 ljudi radilo je na regati, ponajviše volontera, kojima se ovom prigodom zahvaljujem, jer bez njih ni ove regate ne bi bilo. Nadamo se da će SOSW biti jedna od regata budućeg Europskog kupa olimpijskih klasa, a pripreme za slijedeće izdanje već kreću – zadovoljan je direktor regate Karlo Kuret.

Što se naslova prvaka Hrvatske tiče iznenaÄ‘enja nije bilo, najbolji hrvatski jedriličari opravdali su svoju reputaciju i više nego zasluženo i prilično uvjerljivo osvojili zlatne medalje, kao i prva mjesta u meÄ‘unarodnoj konkurenciji SOSW.
- Olimpijci su pokazali da su u dobroj formi nakon kratke zimske stanke. Pred reprezentacijom je sad puno posla, puno regata koje nas očekuju prije Olimpijskih igarea. Ivan Kljaković Gašpić za desetak dana jedri Europsko prvenstvo u Italiji, Luka Mratović ima Svjetsko prvenstvo za osam dana u Španjolskoj, i Zvijezde će na Europsko prvenstvo u Italiji, Šime Fantela i Igor Marenić se vraćaju na pripreme u Španjolsku, laserašima idućeg tjedna predstoji Mornar Grand prix kući, Tina Mihelić će takoÄ‘er uskoro u meÄ‘unarodne vode..Svibanj nam donosi svjetska prvenstva skoro svih olimpijskih klasa, uključujući i SP 49er-a u Zadru. Zgusnuta sezona, kao i uvijek u olimpijskoj godini – kaže sportski direktor HJS-a Marko Mišura.

Većina vrsnih laseraša koji su za zimsku bazu izabrali Split ostaju na Mornar Grand Prixu. Ono što ovu regatu čini posebnom je subotnja večer, 17. ožujka. Lučica JK Mornar te će večeri ponuditi pravi sportsko-glazbeni-somelijerski spektakl. Neki od najboljih svjetskih laseraša ogledat će se na mini regatnom polju ispred klupskih prostorija, unutar same lučice, pod svijetlima reflektora, uz uživo komentare sudaca, ali i poznatog zaljubljenika u jedrenje Marijana Bana, uz glazbenu pratnju DJ Djiggybao Urban Element residenta, uz video projekcije jedrenja. Istovremeno u čuvenom Kutiću JK Mornar posjetitelji će moći degustirati vina Tomić vinarije Bastiana, posebnu ediciju nazvanu Mornar Grand Prix.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019