Ingra: Zbog marine Slano prijavit ćemo Županiju


Nakon što je stručno županijsko povjerenstvo dodijelilo 15-godišnju koncesiju za marinu Slano državnom ACI Clubu, ne stišava se nezadovoljstvo drugog ponuÄ‘ača, tvrtke “Atlantske plovidbe”, ali ni vodstva “Ingre”, čiji je predsjednik Uprave Igor Oppenheimer najavio podizanje kaznene prijave ako Skupština Dubrovačko-neretvanske županije prihvati tu odluku povjerenstva.

Skupština to ne smije izglasati

− Županu i dožupanu Dubrovačko-neretvanske županije uputili smo dopis u kojem navodimo da ćemo biti primorani podignuti kaznene prijave protiv odgovornih osoba ako se dokumentacija koja pripada tvrtkama u kojima “Ingra” ima vlasnički udio, “Južni Jadran Nautika” i “Marina Slano”, bez odgode ne povuče iz natječajne dokumentacije za raspisani javni natječaj za koncesiju za marinu Slano − kazao nam je Oppenheimer, ističući da je “Ingra” zatražila da se točka dodjele koncesije skine s dnevnog reda sjednice Skupštine sazvane za 13. ožujka 2012. i da se donese odluka o poništenju raspisanog natječaja.

− Zaista smo ogorčeni i razočarani postupanjem županijskih čelnika, jer neshvatljivo je ovakvo ponašanje nakon svega što smo poduzeli u ovom projektu − rekao nam je predsjednik Uprave “Ingre”. Podsjetio je na to da su “Ingra” i Dubrovačko-neretvanska županija 2004. godine osnovale tvrtku “Južni Jadran Nautika”, u kojoj “Ingra” ima većinski udio, da bi potom Općina Dubrovačko primorje, “Ingra” i tvrtka ”Južni Jadran Nautika” zajedno osnovali tvrtku “Marina Slano”.

− Lokacijsku dozvolu za marinu ishodila je tvrtka “Marina Slano”, a financiralo ju je krovno društvo “Južni Jadran Nautika”, s tim da je “Ingra” uložila najviše novca i znanja u ovaj projekt. Stoga smatramo neprihvatljivim da nas Županija nije obavijestila ni o raspisivanju natječaja, a apsolutno je nezakonito to što je ustupila “Ingrinu” dokumentaciju i lokacijske dozvole drugim ponuÄ‘ačima bez naše suglasnosti − napominje Oppenheimer.

Na naše pitanje zbog čega bi županijski čelnici tako izigrali “Ingru”, Oppenheimer nam je odgovorio da je vjerojatno politika uplela svoje prste, jer je “Ingra” prethodne poslovne aranžmane s tvrtkom “Južni Jadran Nautika” sklapala s čelnicima koji su pripadali drugoj političkoj opciji, dok HDZ sada očito ima druge namjere.

Nekorektnost

Igor Oppenheimer

− No, nije problem što je nova politika donijela nove odluke, nego je s jedne strane problem to što su bili nekorektni prema “Ingri”, a s druge strane počinili su kazneno djelo. Takvo je ponašanje nevjerojatno i ja mogu samo sumnjati da se to radi ovako na brzinu i bez zakonite pripreme zbog toga što za godinu dana slijede lokalni izbori na kojima su moguće političke promjene, pa su morali ovako reagirati kako bi proveli svoje planove − naglašava predsjednik Uprave “Ingre”.

Reagirajući na izjavu Blaža Peze, predstojnika Ureda župana koji je na prozivku o pogodovanju ACI Clubu izjavio kako je u siječnju dao mandat na raspolaganje na mjesto zamjenika predsjednika Nadzornog odbora ACI Cluba, Oppenheiemer nam je kazao da nema nikakve službene zabilješke o tome da Pezo i dalje nije na toj poziciji.

Oppenheimerove navode o upletenosti politike u ovu priču dijelom potvrđuju neslužbene (i nepotvrđene) informacije da je ponudu ACI Cluba stručnom povjerenstvu osobno dostavio visoki županijski dužnosnik HDZ-a.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019