Obrtnice s Visa, Hvara i Brača: Vratimo život na škoje!


Život na otoku nije samo turizam, more i sunce, na našim otocima je teško živjeti, ali one će se potruditi kako bi svaki od otoka Splitsko-dalmatinske županije bio raj u kojem će se raditi i od rada živjeti.

 

\"\"

Tako gotovo na isti način o budućnosti na otocima govore otočne čelnice Udruženja obrtnika Silvia Siminiati iz Visa, Katica Vučetić iz Hvara, te Danica Baričević s Brača. Premda se bave politikom, ne dopuštaju da se politika bavi njima, pa sve tri predsjednice obrtničkih udruženja imaju isti cilj – otocima vratiti život. S najudaljenijeg, Visa, otoka prirodnih ljepota, nepravedno zapostavljenog proteklih pedeset godina, dolazi Silvia Siminiati, poduzetnica i nezavisna vijećnica u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

Na dužnost predsjednice Udruženja obrtnika otoka Visa izabrana je nedavno. Završila je Umjetničku akademiju, no nije joj problem, uz umjetnost, uhvatiti se i zemlje. - Evo me u polju, mora se raditi, a sada nakon ovog izbora računam na podršku svog tima kako bi obrtnici, a zatim i svi drugi na Visu doista živjeli bolje-kaže Siminiati.

‘Otok sunca’

Hvarska obrtnica Katica Vučetić članica je Nezavisne liste ‘Dica s Pjace te od Hvara i dalje mnogo očekuje u sezoni, ali i mnogo ranije od toga. -I dalje ću se zalagati za stav da sezona na Hvaru mora i može početi već u svibnju za Fjeru svetog Prošpera, zaštitnika Hvara - kaže Katica Vučetić.

U bolje dane bračkih obrtnika vjeruje Danica Baričević, predsjednica Udruženja obrtnika Brača, članica HDZ-a. I ona će se kroz Županijsku skupštinu i dalje zalagati za bolje sutra obrtnika, te svih otočana, a premda je političarka, ima jasan i to svoj stav o politici.

- U borbi političkih argumenata jedina pobjeda treba biti opstanak života na otoku. Moramo se svi, bez obzira na politička opredjeljenja potruditi da na našim otocima sačuvamo radna mjesta, naša dica ostanu na otoku, a naši gosti dolaze na Brač, ‘otok kulture i avanture’ - poručuje Baričević.

More ih, kažu na kraju, ove vrijedne poduzetnice, spaja, a politika ne razdvaja, radnici i težaci i drugi na otoku navikli su raditi, a od kamena, mora i zemlje žele bolji život. Viški hib, brački kamen, hvarska levanda prepoznati su u svijetu, a sada kada su tri vrijedne žene iz Dalmacije rekle svoje, neka oni koji o zakonima odlučuju, dokažu da ih i oni podržavaju i čuju.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019