Nasukanje jedrilice kod otoka Kaprije


 

 

 

 

 

Hrvatska jedrilica „Kile“, oznake „20 TI“, duljine 10,68 metara, nasukala se sa sedam članova posade danas oko 15 sati na otočićima Dupinići kod otoka Kaprije.

Posada je odaslala poziv u pomoć, na kojeg se odazvao ribarski brod „Val“. Na mjesto nesreće odmah je upućen i brod Lučke kapetanije Šibenik iz Betine koji je posadu odveo u marinu Jezera, od kuda su i isplovili kao škola jedrenja.

Na mjestu nesreće nema onečišÄ‡enja mora. Jedrilica je jako oštećena, a odsukavanje danas neće biti moguće zbog jake bure.

Jedrilica je u vlasništvu čarter tvrtke „Academia Navalis Adriatica“ d.o.o. iz Bakra koja će je zbrinuti čim budu povoljniji vremenski uvjeti.

\"Kaprije,\"Kaprije,

 


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019