Posada P-113 spasila pet brodolomaca


Posada P-113 spasila pet brodolomaca 

U nedjelju oko 1,40 sati policija je zaprimila dojavu Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje u moru da je zapadno od otoka Suska potonulo plovilo te da se nekoliko osoba nalazi u  moru. Odmah po dojavi na mjesto dogaÄ‘aja upućena je posada policijskog plovila P-113 Postaje pomorske policije.

Oko 2,15 sati na oko pola nautičke milje od početno dojavljene pozicije, na predjelu Nova Seka, začuli su glasno dozivanje te u moru uočili pet osoba koje su se plutale držeći se za bokobrane. Zatečene osobe odmah su spasili iz mora, te im dali suhu odjeću i utoplili ih.  Radi se o petorici muškaraca s  pulskog područja, starosti 50 do 64 godine. Spašeni članovi posade pulskog plovila srećom nisu ozlijeÄ‘eni. Tijekom spašavanja na moru je bila umjerena do jaka bura s valovima. 

Prema prvim saznanjima do potonuća plovila (pulskih registarskih oznaka, dužine 9 metara u vlasništvu  64-godišnjaka iz Pule)  došlo uslijed prodora mora u unutrašnjost plovila. Plovilo se nalazi na oko 30 do 40 metara dubine te će narednih dana biti organizirano vaÄ‘enje plovila iz mora.

U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019