Nijemci zadovoljni hrvatskom turističkom ponudom


Nijemci zadovoljni hrvatskom turističkom ponudom: "Možete i još bolje"

U OKVIRU najvećeg svjetskog turističkog sajma ITB, koji se do 11. ožujka 2012. godine održava u Berlinu, ministar turizma Veljko Ostojić se u srijedu, 7. ožujka, susreo i s predsjednikom njemačkog Saveza putničkih agencija i organizatora putovanja (DRV) Jürgenom Büchyjem, zatim s predsjednikom Saveza njemačkog turističkog gospodarstva (BTW) Klausom Läppleom i s rukovoditeljem MeÄ‘unarodnog saveza autobusnog turizma (RDA) Dieterom Gaufom.

Ostojić Nijemce upoznao sa smanjenjem PDV-a na turističke usluge

Govoreći o mjerama za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma, ministar je trojici predstavnika njemačkog turističkog sektora rekao kako je već donesena odluka o smanjenju PDV-a na turističke usluge od početka 2013. godine na 10 posto, što bi trebalo utjecati na podizanje kvalitete sektora i povećanje zaposlenosti, a prema očekivanjima, i na zadržavanje postojećih cijena. Naglasio je kako je nedavno donesena odluka o neoporezivanju reinvestirane dobiti te da su u pripremi i izmjene Zakona o poticanju ulaganja, što će u velikoj mjeri utjecati i na ulaganja u turistički sektor u cjelini.

Poručio je kako su naša vrata širom otvorena njemačkim ulagačima te kako će im Hrvatska, u slučaju iskazanog interesa, biti pouzdan i kvalitetan partner. Govoreći o daljnjem razvoju turizma u Hrvatskoj, ministar je rekao kako je u izradi Strategija razvoja hrvatskog turizma koja će jasno odrediti mjere i aktivnosti za podizanje konkurentnosti sektora, ali će ujedno biti i osnova za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

"U turizmu je važan proizvod, odnosno kvaliteta, a Hrvatska je to prepoznala i dobro razvija"

Predsjednik Büchy rekao je kako njemačko tržište ima povjerenje u Hrvatsku te naglasio kako naša zemlja ima velike mogućnosti za još snažniji razvoj turizma. "U turizmu je važan proizvod, odnosno kvaliteta, a Hrvatska je to prepoznala i dobro razvija", rekao je Büchy te u nastavku razgovara s ministrom Ostojićem razmotrio mogućnosti održavanja radionica za organizatore putovanja u Hrvatskoj.

"Hrvatska je već napravila velike iskorake po pitanju ulaganja i raspolaže s kvalitetnom prometnom infrastrukturom, potvrdio je i predsjednik krovnog udruženja njemačke turističke industrije", Läpple. Ministar Ostojić detaljnije ga je informirao o planovima privatizacije te o katalogu investicija, koji je u pripremi. TakoÄ‘er je istaknuo kako su neki od prioriteta zaštita okoliša, autentičnost i razvoj novih, raznolikih turističkih proizvoda, odnosno stvaranje novih motiva dolaska.

Kada je riječ o trendovima na području autobusnog prijevoza, rukovoditelj Gauf je rekao kako taj segment u Njemačkoj ima stabilan udio na tržištu. S ministrom je razgovarao o mogućnostima organizacije seminara u Hrvatskoj te o organizaciji putovanja u Hrvatsku budući da će se naša zemlja sve više nastojati pozicionirati i kao prepoznatljivo vikend-odredište za njemačke turiste.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019