Nijemci zadovoljni hrvatskom turističkom ponudom


Nijemci zadovoljni hrvatskom turističkom ponudom: "Možete i još bolje"

U OKVIRU najvećeg svjetskog turističkog sajma ITB, koji se do 11. ožujka 2012. godine održava u Berlinu, ministar turizma Veljko Ostojić se u srijedu, 7. ožujka, susreo i s predsjednikom njemačkog Saveza putničkih agencija i organizatora putovanja (DRV) Jürgenom Büchyjem, zatim s predsjednikom Saveza njemačkog turističkog gospodarstva (BTW) Klausom Läppleom i s rukovoditeljem MeÄ‘unarodnog saveza autobusnog turizma (RDA) Dieterom Gaufom.

Ostojić Nijemce upoznao sa smanjenjem PDV-a na turističke usluge

Govoreći o mjerama za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma, ministar je trojici predstavnika njemačkog turističkog sektora rekao kako je već donesena odluka o smanjenju PDV-a na turističke usluge od početka 2013. godine na 10 posto, što bi trebalo utjecati na podizanje kvalitete sektora i povećanje zaposlenosti, a prema očekivanjima, i na zadržavanje postojećih cijena. Naglasio je kako je nedavno donesena odluka o neoporezivanju reinvestirane dobiti te da su u pripremi i izmjene Zakona o poticanju ulaganja, što će u velikoj mjeri utjecati i na ulaganja u turistički sektor u cjelini.

Poručio je kako su naša vrata širom otvorena njemačkim ulagačima te kako će im Hrvatska, u slučaju iskazanog interesa, biti pouzdan i kvalitetan partner. Govoreći o daljnjem razvoju turizma u Hrvatskoj, ministar je rekao kako je u izradi Strategija razvoja hrvatskog turizma koja će jasno odrediti mjere i aktivnosti za podizanje konkurentnosti sektora, ali će ujedno biti i osnova za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

"U turizmu je važan proizvod, odnosno kvaliteta, a Hrvatska je to prepoznala i dobro razvija"

Predsjednik Büchy rekao je kako njemačko tržište ima povjerenje u Hrvatsku te naglasio kako naša zemlja ima velike mogućnosti za još snažniji razvoj turizma. "U turizmu je važan proizvod, odnosno kvaliteta, a Hrvatska je to prepoznala i dobro razvija", rekao je Büchy te u nastavku razgovara s ministrom Ostojićem razmotrio mogućnosti održavanja radionica za organizatore putovanja u Hrvatskoj.

"Hrvatska je već napravila velike iskorake po pitanju ulaganja i raspolaže s kvalitetnom prometnom infrastrukturom, potvrdio je i predsjednik krovnog udruženja njemačke turističke industrije", Läpple. Ministar Ostojić detaljnije ga je informirao o planovima privatizacije te o katalogu investicija, koji je u pripremi. TakoÄ‘er je istaknuo kako su neki od prioriteta zaštita okoliša, autentičnost i razvoj novih, raznolikih turističkih proizvoda, odnosno stvaranje novih motiva dolaska.

Kada je riječ o trendovima na području autobusnog prijevoza, rukovoditelj Gauf je rekao kako taj segment u Njemačkoj ima stabilan udio na tržištu. S ministrom je razgovarao o mogućnostima organizacije seminara u Hrvatskoj te o organizaciji putovanja u Hrvatsku budući da će se naša zemlja sve više nastojati pozicionirati i kao prepoznatljivo vikend-odredište za njemačke turiste.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019