NOVOSTI: Elan Impression 494


Najveći slovenski škver nesmiljenim tempom nastavlja predstavljati svoja nova plovila pa je na sajmu Boot u Düsseldorfu preliminarno prikazao prve nacrte najnovijeg člana serije Impression, modela 494 

Na nedavno održanom sajmu Boot u njemačkom Düsseldorfu slovenski škver Elan ponosno je predstavio prve skice najnovijeg člana obitelji Impression, sjajan deck-saloon krstaš od 49 stopa koji zamjenjuje nedovoljno uspješni Impression 514. Ova jedrilica idealna je za duge traversade širokim morskim prostranstvima ili za jednostavno lagano uživanje u plovidbi do sljedeće uvale.

Ovaj projekt potpisuje dobro znani majstor, Englez Rob Humphreys, zajedno s dizajnerskim odjelom škvera. Impression 494 oduševljava velikim kokpitom, najvećim u klasi, udobnim i vrlo prostranim interijerom, sjajnim jedriličarskim performansama i odličnim plovnim karakteristikama zahvaljujući dvostrukim listovima kormila i funkcionalnoj palubnoj opremi prilagoÄ‘enoj jedrenju s malim brojem članova posade.

Kokpit se osim veličinom može pohvaliti i jedinstvenom razinom udobnosti, što će itekako odgovarati nautičarima koji obožavaju lješkarenje i uživanje na suncu. Tu su još duže klupe koje čine dinetu U-oblika za ugodan boravak velikog broja osoba, kao i ogromno sunčalište na pramčanoj palubi. Sve što nautičari trebaju učiniti, jest naći osamljenu uvalu s kristalno čistim morem i uz pomoć električnog mehanizma otvoriti krmenu platformu koja pruža iznimno jednostavan pristup za kupanje. Uživat će u svakom od brojnih detalja, dizajniranim za pružanje nezaboravnih trenutaka na palubi, bilo u plovidbi ili na sidru.

Interijer putnicima pruža dobrodošlicu iznimnom količinom prostora i prirodnog svjetla, zahvaljujući povišenoj natkabini (deck-saloon) te brojnim staklenim stijenama i prozorima. Salon je idealno mjesto za uživanje s prijateljima ili obitelji oko velikog stola s klupom U-oblika i dvije dodatne fotelje s produživim osloncem za noge. Kuhinja je pomalo neobično smještena ispred klupe, na nešto nižoj razini, a zadivljuje prostranošÄ‡u i funkcionalnošÄ‡u. Preko puta kuhinje nalazi se navigacijski kutak, a kabine su takoÄ‘er vrlo udobne i ureÄ‘ene sa stilom.

ÄŒim se stupi na palubu, otkrivaju se pametna rješenja koja uključuju u krmeni dio kokpita pametno integriranu pasarelu. Kretanje je po kokpitu slobodno i lagano zahvaljujući preklopnom stolu i raskošnom prostoru izmeÄ‘u dva kola kormila. Uživanje je u poznatim jedriličarskim karakteristikama koje rese sva Elanova plovila zajamčeno, a u tome pomaže i kormilarski sustav s dva lista kormila. Jednaku ulogu imaju i moćne, čiste linije palube te njezina sjajna prilagoÄ‘enost krstarenju za manji broj članova posade, što uključuje i samopreletnu genovu kao dio standardne opreme. Otkrivanje udaljenih obala s ovim krstašem oceanske A-kategorije može započeti!

Tehnička specifikacija otkriva trup dužine 14,85 m, dok je vodna linija duga 13,56 m. Širina je raskošnih 4,68 m, a gaz sigurna 2,23 m. Istisnina iznosi 14.000 kg od čega 4500 kg otpada na balast, što je solidan omjer. Površina genove zauzima 48, a glavnog jedra 59 m2, dok se za pogon u slučaju bonace brine motor od 75 KS.

 

Info: More-Yachting, Širokobriška 26, 10000 Zagreb; tel.:             +385 1 555 2323      , e-mail: sales@elan-yachting.net, www.elan-croatia.net


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019