NOVOSTI: Ferretti 690 project


Ferretti Yachts predstavio je nedavno novi Ferretti 690 project, još jedan izvanredan rezultat suradnje dizajnerskog ureda Studio Zuccon, odjela škvera za istraživanje i razvoj AYT i tima iskusnih inženjera iz Centro Stile Ferrettigroup koji konstantno istražuju estetska, funkcionalna i inovativna rješenja. Karakterizira ga novi vanjski dizajn koji sada ima još izraženiji sportski duh i uz to je uglaÄ‘eniji i dinamičniji.

Studio Zuccon dizajnirao je nadgraÄ‘e i interijer ove jahte koju malo koje oko neće zapaziti zahvaljujući kontinuiranoj staklenoj površini od pramca do krme. Veliki prozori na trupu osvjetljavaju VIP kabinu u pramcu, baš kao i dvije kabine za goste smještene više prema sredini plovila, dok je u vlasnička kabina točno u sredini dobila još veće prozore. UglaÄ‘ene vanjske linije unaprijeÄ‘ene su dodatno dizajnom flybridgea koji je produžen te je dobio potpuno novi mali rolbar, dok su istovremeno kupole satelitskih antena upuštene, tj. postavljene toliko nisko da uopće ne narušavaju estetiku vrlo niske siluete profila.

Interijer plovila dugog oko 21 i širokog 5,5 metara prostran je i mudro organiziran kako bi se najbolje iskoristio životni prostor kod obje inačice. Volumen je značajno povećan zbog količine prirodnog svjetla koja ulazi kroz staklene površine. Interijer je ureÄ‘en u toplom sivom hrastu koji se na zahtjev može kombinirati s parketom na glavnoj palubi i u potpalublju, dok je tepih u standardu.

Kokpit rese zanimljive inovacije od kojih su neke već uvedene kod zadnjih modela marke. Primjerice, kod modela 620 gdje dizalica za tender nije integrirana u pasarelu, već je spremljena u posebno spremište iza velike krmene klupe. Ova važna nadogradnja optimizira upotrebu prostora baš kao i premještanje uvlačive pasarele na lijevu stranu. Te su promjene omogućile postavljanje velikog tikovog stola za 10 do 12 osoba. Sama uvlačiva pasarela je takoÄ‘er inovativna jer profil jahte čini još elegantnijim, a inovaciju predstavlja i pomični oslonac na krmenoj platformi koji se može spustiti ispod površine vode te omogućiti da se stoji ili sjedi nasred mora. Spuštanje gumenjaka takoÄ‘er će biti jednostavnije. Raspored glavne palube gotovo je identičan u dvije izvedbe plovila s izuzetkom stubišta za pristup potpalublju. Kuhinja je smještena slijeva do ulaza, a vertikalna pomična staklena stijena omogućuje njeno potpuno odvajanje od ostatka salona. Prostor za blagovanje i sofa za odmaranje smješteni su u središnjem dijelu glavne palube, a o njihovoj vrhunskoj izvedbi i udobnosti ne treba trošiti previše riječi. Upravljačko je mjesto skroz naprijed te sada premješteno nadesno, a ima direktan pristup bočnom prolazu kroz mala vrata.

Ferretti 690 pa dvije izvedbe (s tri ili četiri kabine) ne mijenjaju veličinu vlasničke ni VIP kabine. UreÄ‘enje potpalublja rezultat je mukotrpnog procesa, a koža je glavni detalj ureÄ‘enja svih kabina. Vlasnička kabina smještena je preko cijele širine trupa i u sredini plovila te je zahvaljujući obilnim promjenama u pogledu namještaja i rasporeda još funkcionalnija i prostranija. Smještaj kupaonice i walk-in ormara prema krmi, iza kreveta, povećava privatnost te smanjuje razinu buke u kabini. VIP kabina nalazi se u samom pramcu, dok su izmeÄ‘u smještene dvije kabine ili samo jedna, ovisno o izvedbi. U izvedbi s tri kabine, dvije namijenjene gostima dijele kupaonicu, a VIP kabina uvijek ima svoju vlastitu kupaonicu.

Flybridge je opsežno obnovljen i svjedoči o velikoj brizi za optimizaciju rasporeda prostora. Sve je osim smještaja ormarića za bar promijenjeno kako bi se osigurao još veći komfor. Tu su upravljačko mjesto i sofa s desne strane, naprijed je veliko sunčalište, dok je slijeva spomenuti ormarić. Motori posljednje generacije izabrani su za pokretanje ove jahte, a radi se o dva motora MAN 8V po 1000 KS u standardnoj i 1200 KS u opcijskoj izvedbi. Sa slabijim motorima maksimalna brzina iznosi 28.5, dok je brzina krstarenja 25 čvorova. S opcijskim motorima maksimalna brzina iznosi 31.5, a krstareća 27 čvorova.

Info:

Pivatus d.o.o., Cesta Prekomorskih brigada 12, 52 100 Pula; tel.:             +385 52 215 155      , e-mail: info@pivatus.hr, www.pivatus.hr
Mennyacht d.o.o., Obala 114b, 6320 Portorož; tel.: +385 5 617 9200, e-mail: info@mennyacht.com, www.mennyacht.com


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019