Uskršnja regata


Ovogodišnja XVI. Uskršnja regata održat će se u Vodicama i predivnom šibenskom akvatoriju od 29. do 31. ožujka. Kao i prijašnjih godina sportski je organizator Jedriličarski klub „ANA“ iz Bakra u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza. Krovni organizator Uskršnje regate je PBZ Leasing.

Uskršnja regata koja je prošle godine uz sjajna sportska nadmetanja jedriličara proslavila svoje jubilarno 15. izdanje, već godinama opravdava epitet medijski najpoznatije i po sudionicima najjače meÄ‘unarodne višednevne regate u Hrvatskoj. Odlikuje se izvrsnom organizacijom natjecateljskog dijela te brojnim dogaÄ‘anjima koja je prate. Uskršnja regata omiljena je i kod velikog broja ljubitelja jedrenja koji ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu, ali je svojim dolaskom svake godine podržavaju i doprinose njenom sportskom i društvenom značaju.

Sportska kvaliteta Uskršnje regate potvrÄ‘uje se iz godine u godinu. Najbolji hrvatski jedriličari ozbiljno se pripremaju kako bi ostvarili što bolji plasman na Uskršnjoj. Sportski okršaji u regatnom polju te natjecateljski duh koji vlada Vodicama za vrijeme njenog održavanja, dokaz su kvalitete i napora organizatora da maksimalnim trudom, bogatim fondom nagrada i raznim olakšicama za sudionike regate pridonesu jačanju jedriličarskog sporta u Hrvatskoj. Uskršnja regata svake godine na najbolji način označava početak sezone jedrenja na Jadranu. Ove je godine ukinuta startnina za natjecatelje, osiguran je i besplatan privez za jedrilice u gradskoj luci, a sve natjecatelje nakon sportskih okršaja u luci očekuje ručak na brodu.

Za sudjelovanje na Uskršnjoj regati mogu se prijaviti sve jedrilice. Sportski dio natjecanja rezerviran je za jedriličare koji jedre u sustavu ORC kupa Hrvatske, a ostali sudionici jedrit će po OPEN razvrstavanju.

Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2012. godinu, dok je za sudjelovanje u OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna plovidbena dozvola.

Jedrilice će biti raspodijeljene u skupine ovisno o broju prijava.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019