Uskršnja regata


Ovogodišnja XVI. Uskršnja regata održat će se u Vodicama i predivnom šibenskom akvatoriju od 29. do 31. ožujka. Kao i prijašnjih godina sportski je organizator Jedriličarski klub „ANA“ iz Bakra u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza. Krovni organizator Uskršnje regate je PBZ Leasing.

Uskršnja regata koja je prošle godine uz sjajna sportska nadmetanja jedriličara proslavila svoje jubilarno 15. izdanje, već godinama opravdava epitet medijski najpoznatije i po sudionicima najjače meÄ‘unarodne višednevne regate u Hrvatskoj. Odlikuje se izvrsnom organizacijom natjecateljskog dijela te brojnim dogaÄ‘anjima koja je prate. Uskršnja regata omiljena je i kod velikog broja ljubitelja jedrenja koji ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu, ali je svojim dolaskom svake godine podržavaju i doprinose njenom sportskom i društvenom značaju.

Sportska kvaliteta Uskršnje regate potvrÄ‘uje se iz godine u godinu. Najbolji hrvatski jedriličari ozbiljno se pripremaju kako bi ostvarili što bolji plasman na Uskršnjoj. Sportski okršaji u regatnom polju te natjecateljski duh koji vlada Vodicama za vrijeme njenog održavanja, dokaz su kvalitete i napora organizatora da maksimalnim trudom, bogatim fondom nagrada i raznim olakšicama za sudionike regate pridonesu jačanju jedriličarskog sporta u Hrvatskoj. Uskršnja regata svake godine na najbolji način označava početak sezone jedrenja na Jadranu. Ove je godine ukinuta startnina za natjecatelje, osiguran je i besplatan privez za jedrilice u gradskoj luci, a sve natjecatelje nakon sportskih okršaja u luci očekuje ručak na brodu.

Za sudjelovanje na Uskršnjoj regati mogu se prijaviti sve jedrilice. Sportski dio natjecanja rezerviran je za jedriličare koji jedre u sustavu ORC kupa Hrvatske, a ostali sudionici jedrit će po OPEN razvrstavanju.

Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2012. godinu, dok je za sudjelovanje u OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna plovidbena dozvola.

Jedrilice će biti raspodijeljene u skupine ovisno o broju prijava.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019