U privatnom smještaju veći buking nego lani


\"\"Tvrtka Novasol Hrvatska, koja kao dio istoimene europske turističke agencije specijalizirane za privatni smještaj u Hrvatskoj osmu godinu za redom nudi usluge kategoriziranog i kvalitetnijeg privatnog smještaja, bilježi porast bukinga i ove godine očekuje dalji porast prometa, doznaje se iz te tvrtke.

Putem svoje matične kompanije, danskog Novasol Asa, koja ima sjedište u Kopenhagenu, hrvatska se ponuda privatnog smještaja nalazi u brojnim zemljama Europe, a u cijeloj su grupaciji na trećem mjestu po rezultatima poslovanja, prestigavši tako Italiju, Španjolsku i druge zemlje, ističe Diana Gobin zadužene za brigu o korisnicima u tvrtki Novasol Hrvatska. 

Sjedište tvrtke/agencije Novasol Hrvatska je u Puli i zapošljavaju 30-ak djelatnika.

Za prošlu godinu kaže da je i za njih, kao i za ukupni privatni smještaj u hrvatskom turizmu, bila izuzetno dobra jer su je završili s ukupno 30 posto više rezervacija nego u 2010. odnosno s više od 500 tisuća noćenja ostvarenih kod iznajmljivača s kojim imaju ugovor. Oko 70 posto prometa ostvareno je s njemačkog tržišta, a ostalo sa tržišta Austrije, Skandinavije, Nizozemske i drugih. 

Osim na Jadranu, gdje je većina objekata s kojim rade, u zadnje vrijeme su ponudu proširili i na Gorski kotar, a cilj su i drugi dijelovi kontinentalne Hrvatske, posebno Zagorje i Slavonija. 

Trenutno u Hrvatskoj turistima nude smještaj u 4.500 objekata privatnog smještaja (apartmani, vile, kuće za odmor i slično), od kojih su najtraženije kuće i vile za odmor s bazenima kojih je u Hrvatskoj oko 800, od čega samo u Istri oko 600. 

Problem u svemu je, kako kaže, što u Hrvatskoj još nema ukupno kategoriziranog privatnog smještaja, niti se toj vrsti smještaja poklanja veća pažnja iako je potencijal velik i već sada taj smještaj čini oko 50 posto ukupnog komercijalnog turističkog smještaja. (Hina)

 


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019