U privatnom smještaju veći buking nego lani


\"\"Tvrtka Novasol Hrvatska, koja kao dio istoimene europske turističke agencije specijalizirane za privatni smještaj u Hrvatskoj osmu godinu za redom nudi usluge kategoriziranog i kvalitetnijeg privatnog smještaja, bilježi porast bukinga i ove godine očekuje dalji porast prometa, doznaje se iz te tvrtke.

Putem svoje matične kompanije, danskog Novasol Asa, koja ima sjedište u Kopenhagenu, hrvatska se ponuda privatnog smještaja nalazi u brojnim zemljama Europe, a u cijeloj su grupaciji na trećem mjestu po rezultatima poslovanja, prestigavši tako Italiju, Španjolsku i druge zemlje, ističe Diana Gobin zadužene za brigu o korisnicima u tvrtki Novasol Hrvatska. 

Sjedište tvrtke/agencije Novasol Hrvatska je u Puli i zapošljavaju 30-ak djelatnika.

Za prošlu godinu kaže da je i za njih, kao i za ukupni privatni smještaj u hrvatskom turizmu, bila izuzetno dobra jer su je završili s ukupno 30 posto više rezervacija nego u 2010. odnosno s više od 500 tisuća noćenja ostvarenih kod iznajmljivača s kojim imaju ugovor. Oko 70 posto prometa ostvareno je s njemačkog tržišta, a ostalo sa tržišta Austrije, Skandinavije, Nizozemske i drugih. 

Osim na Jadranu, gdje je većina objekata s kojim rade, u zadnje vrijeme su ponudu proširili i na Gorski kotar, a cilj su i drugi dijelovi kontinentalne Hrvatske, posebno Zagorje i Slavonija. 

Trenutno u Hrvatskoj turistima nude smještaj u 4.500 objekata privatnog smještaja (apartmani, vile, kuće za odmor i slično), od kojih su najtraženije kuće i vile za odmor s bazenima kojih je u Hrvatskoj oko 800, od čega samo u Istri oko 600. 

Problem u svemu je, kako kaže, što u Hrvatskoj još nema ukupno kategoriziranog privatnog smještaja, niti se toj vrsti smještaja poklanja veća pažnja iako je potencijal velik i već sada taj smještaj čini oko 50 posto ukupnog komercijalnog turističkog smještaja. (Hina)

 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019