U privatnom smještaju veći buking nego lani


\"\"Tvrtka Novasol Hrvatska, koja kao dio istoimene europske turističke agencije specijalizirane za privatni smještaj u Hrvatskoj osmu godinu za redom nudi usluge kategoriziranog i kvalitetnijeg privatnog smještaja, bilježi porast bukinga i ove godine očekuje dalji porast prometa, doznaje se iz te tvrtke.

Putem svoje matične kompanije, danskog Novasol Asa, koja ima sjedište u Kopenhagenu, hrvatska se ponuda privatnog smještaja nalazi u brojnim zemljama Europe, a u cijeloj su grupaciji na trećem mjestu po rezultatima poslovanja, prestigavši tako Italiju, Španjolsku i druge zemlje, ističe Diana Gobin zadužene za brigu o korisnicima u tvrtki Novasol Hrvatska. 

Sjedište tvrtke/agencije Novasol Hrvatska je u Puli i zapošljavaju 30-ak djelatnika.

Za prošlu godinu kaže da je i za njih, kao i za ukupni privatni smještaj u hrvatskom turizmu, bila izuzetno dobra jer su je završili s ukupno 30 posto više rezervacija nego u 2010. odnosno s više od 500 tisuća noćenja ostvarenih kod iznajmljivača s kojim imaju ugovor. Oko 70 posto prometa ostvareno je s njemačkog tržišta, a ostalo sa tržišta Austrije, Skandinavije, Nizozemske i drugih. 

Osim na Jadranu, gdje je većina objekata s kojim rade, u zadnje vrijeme su ponudu proširili i na Gorski kotar, a cilj su i drugi dijelovi kontinentalne Hrvatske, posebno Zagorje i Slavonija. 

Trenutno u Hrvatskoj turistima nude smještaj u 4.500 objekata privatnog smještaja (apartmani, vile, kuće za odmor i slično), od kojih su najtraženije kuće i vile za odmor s bazenima kojih je u Hrvatskoj oko 800, od čega samo u Istri oko 600. 

Problem u svemu je, kako kaže, što u Hrvatskoj još nema ukupno kategoriziranog privatnog smještaja, niti se toj vrsti smještaja poklanja veća pažnja iako je potencijal velik i već sada taj smještaj čini oko 50 posto ukupnog komercijalnog turističkog smještaja. (Hina)

 


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019