Sindikat Brodosplita podnosi kaznenu prijavu protiv Debeljaka: Laže i nanosi


Sindikat Brodosplita podnosi kaznenu prijavu protiv Debeljaka: Laže i nanosi štetu

 

SINDIKAT Brodosplita loše je primio izjavu Tomislava Debeljaka, predsjednika Uprave DIV-a, kako je splitski škver u posljednje dvije godine napravio gubitak veći od 1,2 milijardi kuna te da državu mjesečno stoje 40 milijuna kuna dodatnih troškova. 

"Mi ćemo prijaviti Debeljaka za iznošenje lažnih podataka. Namjerno se plasiraju neistinite informacije, nanosi šteta i zato se treba kazneno odgovarati. Ljudi iz DIV-a su prošlog tjedna stigli na dubinsko snimanje situacije u škveru i očito je da su oni sve jednostavno matematički zbrojili i izvukli krive zaključke. Kada sam čuo što Debeljak govori, sebi nisam mogao doći. Jesu li oni pri sebi? Brodogradnja nije tako jednostavna da bi je oni razumjeli, a pogotovo obavili dubinsko snimanje u svega četiri dana. Osim toga, Debeljak se obavezao na čuvanje poslovne tajne, što je prekršio", izjavio je za Index šef Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić.

Nešto je sumnjivo, DIV je dobar sa starom i novom vlašÄ‡u

Drži da se s DIV-om nešto čudno dogaÄ‘a. "Favorizirala ih je stara, a evo sada, kako vidimo, i nova vlast. To je meni sumnjivo. Tko zna kakvi se interesi kriju iza svega", oprezan je Šegvić, koji najavljuje kako će Sindikat braniti škver do posljednje kapi krvi.

"U Domovinskom ratu poginuo je 21 član Nezavisnog sindikata Brodosplita i sad bi to sve trebalo baciti u škovace i poslati nas kućama. Poručujem svima, Brodosplit se neće ugasiti preko noći", odlučan je Šegvić, koji apelira na Vladu da im pomogne jer je situacija sve teža i ozbiljnija. 

Dokad će Vlada Zorana Milanovića kreditirati crnu rupu na splitskim navozima?

Stotine radnika su na čekanju, kapaciteti brodogradilišta uposleni su vrlo malo ili nimalo. Veliko je pitanje dokad će Vlada Zorana Milanovića biti spremna kreditirati splitsku crnu rupu na navozima.

"Situacija nije dobra i ja se s tim slažem, ali imamo brod za Jadroplov, Nizozemce... Država je trebala otići u Bruxelles i reći kako ponuda DIV-a ništa ne valja i da trebamo naći novog kupca. Sve i ako ga nema, mora se misliti na važnost brodograÄ‘evne industrije koja se trenutno nalazi u svjetskoj krizi i nikome nije lako", kaže Šegvić.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019