U Opatiji započeo međunarodni tečaj izobrazbe VIMSAS prosuditelja


Perica Šolić, pomoćnik ministra za sigurnost plovidbe, pozdravio je sudionike i otvorio petodnevni tečaj, te je izmeÄ‘u ostaloga istaknuo kako je Republika Hrvatska potpisnica svih najvažnijih meÄ‘unarodnih konvencija iz područja pomorstva, i na tom području čini sve kako bi se pravni sustav usuglasio s najvišim meÄ‘unarodnim standardimaU cilju unapreÄ‘enja naše pomorske administracije te zadržavanja hrvatske zastave na najvišim standardima, ovim seminarom želimo potvrditi našu spremnost i najaviti skoru VIMSAS prosudbu čime će biti ispunjen uvjet za status brodova niskog rizika, istaknuo je pomoćnik ministra za sigurnost plovidbe Perica Šolić na današnjem otvorenju petodnevnog tečaja izobrazbe za prosuditelje primjene konvencija MeÄ‘unarodne pomorske organizacije (IMO), koji se održava u opatijskom hotelu Milenij.

Status brodova niskog rizika znači ispunjenje uvjeta prema kojima brodovi podliježu pregledu države luke tek nakon dvije godine, pojasnio je.

Republika Hrvatska potpisnica je svih najvažnijih meÄ‘unarodnih konvencija iz područja pomorstva, te na tom području čini sve kako bi se pravni sustav usuglasio s najvišim meÄ‘unarodnim standardima, dodao je Šolić.Opatija, 5. ožujka 2012. - Tatjana Krilić, službenica za audite država članica u IMO-u rekla je kako će Republika Hrvatska na vlastiti zahtjev VIMSAS prosudbu provesti tijekom iduće godine

Službenica za audite država članica u MeÄ‘unarodnoj pomorskoj organizaciji (IMO) Tatjana Krilić rekla je da će Republika Hrvatska na vlastiti zahtjev upućen IMO-u,  VIMSAS prosudbu provesti tijekom naredne godine. Tu je prosudbu, dodala je, provela većina pomorskih zemalja.

Petodnevni trening na kojem sudjeluju djelatnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i lučkih kapetanija, od velike je važnosti za pripremu naše pomorske administracije za predstojeću VIMSAS prosudbu.

Uz domaćine, predstavnike hrvatske pomorske administracije, na seminaru su se okupili predstavnici Albanije, Azerbejdžana, Bugarske, ÄŒeške, Gruzije, Izraela, Latvije, Litve, Ruske Federacije i Crne Gore, koje je pozdravio i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019