DIV ne odustaje od Brodosplita


 

Naša ponuda za kupnju Brodosplita i dalje je na snazi i sad očekujemo brzi odgovor Vlade, jer Brodosplit mjesečno gubi 40 milijuna kuna, izjavili su predstavnici samoborskog DIV-a, potencijalnog kupca splitskog brodogradilišta.

Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave DIV-a, rekao je da je u splitskom škveru u posljednje dvije godine nagomilano 1,2 milijarde kuna novih gubitaka. Odgovor Vlade očekuju u iduća dva tjedna. Novi gubici povećat će troškove sanacije brodogradilišta, ali u DIV-u vjeruju da je njihov program tržišno održiv. Kažu da imaju financijsku podršku fondova i banaka, a osim brodogradnjom, bavili bi se i drugim djelatnostima, poput gradnje vjetroelektrana, off-shore postrojenja i razvoja dizel-motora za plinske elektrane. Stoga bi u Brodosplitu mogli zapošljavati i nove radnike.

DIV je u prošloj godini imao prihod od 60 milijuna eura i dobit od 45 milijuna kuna. Zapošljavaju 1000 radnika, a za nekoliko mjeseci u tvornici u Kninu zaposlit će još 200 novih radnika, najavio je Tomislav Debeljak.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019