Croatia Boat Show vraća sjaj i strane izlagače u Split


\"\"

 

Croatia Boat Show, 14. po redu, održava se – kako je već najavljeno – od 17. do 22. travnja. No, ove se godine CBS, koji je zbog globalne krize u nautičkoj i pratećim djelatnostima, posljednje dvije sezone imao lošije rezultate nego prethodnih, sada javlja u – novome ruhu.

Naime, dok su mnogi razglabali hoće li se svjetski poznati sajam uopće održati, Vicenco Blagaić, ni u jednom trenutku nije dvojio hoće li Croatia Boat Showa biti. Lider Profectus Grupe, organizator i vlasnik CBS-a, donio je poslovne odluke koje će vratiti sjaj Croatia Boat Showu.

Blagaićevi novi partneri


Zajedno sa svojim novim partnerima, Antom Ćurkovićem i Zvonimirom Ružićem iz Erpel Grupe, ekskluzivno za Dalmacija News je iznio planove ovogodišnjeg CBS-a:

- Smanjili smo cijene i ulaznica i najma izlagačkog prostora, i prateći povratne informacije dosadašnjih CBS-a odlučili promjeniti samu koncepciju sajma. Ono što vam mogu odgovorno ustvrditi je da će, uz male i velike, Croatia Boat Show opet biti najveći nautički sajam u regiji i jedinstven u svijetu – kaže Vicenco Blagaić, prepustivši riječ svojim novim partnerima. 

Vlasnici najvećeg nautičkog portala


Zvonimir Ružić, izvršni direktor Erpel Grupe, kaže da je suradnja s Profectus Grupom, logičan slijed njihovog poslovnog razvoja:

- Erpel Grupa koja u Hrvatskoj posluje preko tvrtke Sol Navis d.o.o. Split je vlasnik najvećeg nautičkog portala u Hrvatskoj www.yachtsincroatia.com . Na portalu je registrirano preko 2300 hrvatskih tvrtki koje se bave nautikom i turizmom. Temeljni cilj portala je promovirati Hrvatsku kao svjetsku nautičku i turističku destinaciju, svim tvrtkama nudimo besplatnu registraciju i promociju, a krajnjem korisniku sve usluge bez agencijskih provizija.

Iako portal postoji nešto manje od godinu dana postigli smo ogroman uspjeh što je rezultiralo da smo upravo sklopili ugovor sa tvrtkom Profectus te je Erpel Grupa postala suorganizator sajma CBS 2012  www.croatiaboatshow.com .

Sajam je prije krize bio najveći u regiji te kao član svjetske udruge bio 6. nautički sajam po veličini na svijetu. Ove godine mi kao suorganizatori zajedno s Profectusom CBS-u planiramo vratiti stari sjaj - kaže Ružić. 

Novi koncept sajamskog poslovanja


Ante Ćurković, predsjednik uprave Erpel Grupe, razvio je novu ideju sajamskog poslovanja:

- Nautički portal yachtsincroatia.com će unutar sajma organizirati Reviju hrvatskih čartera, gdje ćemo pozvati na besplatnu promociju preko 130 registriranih čarter tvrtki unutar YIC portala da izlože svoja plovila, na sajmu direktno bukiraju plovila te dobiju priliku napraviti poslovnu suradnju sa svim turističkim agencijama iz Hrvatske te inozemstva. Dosta tvrtki je već potvrdilo svoj dolazak te očekujemo brojna meÄ‘unarodna gostovanja – kaže nam Ćurković.

No, to nije sve. Uz standardni sajamski program organizirat će se i predstavljanje autokuća, ali i Revija rabljenih plovila, gdje će svi vlasnici rabljenih plovila dobili priliku za prodaju, dok će krajnji kupac na jednom mjestu moći vidjeti ponudu te obaviti test na moru za vrijeme sajma.

Cijene karata prilagođene situaciji


Što je, pak, s financijskom konstrukcijom?

- S većinom sponzora zatvorili smo oko 70% financijske strukture tako da će čarter tvrtke i vlasnici rabljenih brodova imati besplatnu promociju ili dijelom uz minimalno plaćanje nekih troškova. Inače, u tisku je preko 35.000 karata te će  cijene ove godine prilagoÄ‘ene gospodarskoj situaciji – objašnjava Ćurković.

Dakako, izlagačima, ali i posjetiteljima, osigurat će se niz zabavnih sadržaja, po kojima je prijašnjih godina Croatia Boat Show bio poznat. Ove godine, suradnja Vicenca Blagaića i njegove poznate i iskusne Profectus Grupe, s Antom Ćurkovićem i Zvonimirom Ružićem i njihove brzorastuće Erpel Grupe, trebala bi biti jamstvo novog uzleta Croatia Boat Showa.

To će i Gradu Splitu donijeti novu turističku promociju, ali i direktnu gospodarsku korist. Na najbolji način tome smo svjedočili tijekom 9. i 10. CBS-a, kada je cijelo središte Splita dodatno živnulo, u restoranima i kafićima se tražilo mjesto više, a hoteli, diskoteke i noćni klubi bili su danima popunjeni.

www.dalmacijanews.com 


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019