IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT


UPOZORENJE

Na sjevernom Jadranu ponegdje magla, uglavnom tijekom jutra. U Velebitskom kanalu mogući su mjestimični udari bure oko 35 čvorova, oslabit će tijekom dana, a u noći će pojačati na 35-40 čvorova.

STANJE

Anticiklonalno polje nad Jadranom polako slabi i još podržava stabilno vrijeme.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Tiho ili vjetar uglavnom sjeverozapadni, ponegdje uz obalu tijekom jutra bura, 4-12 čvorova. U Velebitskom kanalu bura 10-20, oslabit će tijekom dana na 5-15 čvorova. More 1-2, ponegdje na otvorenom i u Velebitskom kanalu 3. Vidljivost 10-20 km, ponegdje na sjevernom Jadranu 2-4 km zbog sumaglice, a ponegdje manja i od 1 km zbog magle, uglavnom tijekom jutra. Pretežno vedro. Temperature bez veće promjene.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Vjetar uglavnom slab sjeverozapadni, ponegdje uz obalu bura. U Velebitskom kanalu bura umjerena do jaka. More malo, na otvorenom i u Velebitskom kanalu ponegdje umjereno valovito. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje sumaglica. Pretežno vedro, na sjevernom Jadranu postupno naoblačenje.

PMC - Split


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019