Najtopliji početak ožujka ikad, od nedjelje zahlađenje!


 

ÄŒetvrtak je bio prvi dan klimatološkog proljeća, a vremenske prilike kao da su se "pobrinule" da opravdaju taj dan.

Visokih 20°C izmjereno je u Makarskoj, Dubrovniku, Hvaru i na splitskom Resniku. U Zadru i Pločama izmjereno je 19°C, a u Splitu 18°C. Točnije, najviša dnevna temperatura na meteorološkoj postaji Split Marjan iznosila je 17,9°C što je novi temperaturni rekord za prvi dan ožujka. Do sad najtopliji 1. ožujka bio je onaj daleke 1959. godine kada je najviša dnevna temperatura dosegnula 16,1°C.

Zanimljivo je vratiti se u meteorološku prošlost. Od početka meteoroloških mjerenja u Splitu, temperatura je najranije ikad prešla 20°C 8. ožujka 1950. godine.

Sljedeća dva dana bit će još toplije, pa je moguće obaranje novih temperaturnih rekorda.

U petak će biti pretežno sunčano i suho. U noći slaba bura, danju slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, na moru sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 15 do 21°C.

Pretežno sunčano bit će u subotu.U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slab vjetar južnih smjerova. Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature od 15 do 22°C.

Od nedjelje postupno više oblaka uz mogućnost za malo kiše. Nedjelja će označiti i novi početak pada temperature zraka, a najhladnije bi moglo biti sredinom nadolazećeg tjedna. Ipak, ne radi se o izraženom zahlaÄ‘enju jer će temperature zraka danju većinom ostati iznad 10°C.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019