Najtopliji početak ožujka ikad, od nedjelje zahlađenje!


 

ÄŒetvrtak je bio prvi dan klimatološkog proljeća, a vremenske prilike kao da su se "pobrinule" da opravdaju taj dan.

Visokih 20°C izmjereno je u Makarskoj, Dubrovniku, Hvaru i na splitskom Resniku. U Zadru i Pločama izmjereno je 19°C, a u Splitu 18°C. Točnije, najviša dnevna temperatura na meteorološkoj postaji Split Marjan iznosila je 17,9°C što je novi temperaturni rekord za prvi dan ožujka. Do sad najtopliji 1. ožujka bio je onaj daleke 1959. godine kada je najviša dnevna temperatura dosegnula 16,1°C.

Zanimljivo je vratiti se u meteorološku prošlost. Od početka meteoroloških mjerenja u Splitu, temperatura je najranije ikad prešla 20°C 8. ožujka 1950. godine.

Sljedeća dva dana bit će još toplije, pa je moguće obaranje novih temperaturnih rekorda.

U petak će biti pretežno sunčano i suho. U noći slaba bura, danju slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, na moru sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 15 do 21°C.

Pretežno sunčano bit će u subotu.U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slab vjetar južnih smjerova. Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature od 15 do 22°C.

Od nedjelje postupno više oblaka uz mogućnost za malo kiše. Nedjelja će označiti i novi početak pada temperature zraka, a najhladnije bi moglo biti sredinom nadolazećeg tjedna. Ipak, ne radi se o izraženom zahlaÄ‘enju jer će temperature zraka danju većinom ostati iznad 10°C.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019