Costa Allegra konačno stigla u sejšelsku luku


Costa Allegra konačno stigla u sejšelsku luku

 

NAKON tri dana na moru bez struje i klimatizacije, talijanski onesposobljeni kruzer Costa Allegra konačno je stigao u luku u otočkoj državi Sejšeli.

Kako bi se putnicima, kojima je to potrebno, ukazala pomoć tamošnji je Crveni križ postavio nekoliko šatora, a osoblje iz britanske Visoke komisije te veleposlanstava Francuske i Italije došlo je kako bi pomoglo svojim državljanima, piše agencija AP.

Turistička zajednica osigurala je na desetke autobusa koji će premorene i napaćene putnike i članove posade s kruzera prevesti ili do sejšelske zračne luke ili u luksuzno odmaralište. Očekuje se kako će čitava procedura trajati oko nekoliko sati.

Podsjetimo, Costa Allegra je prevozila više od tisuću osoba, putnika i članova posade, te je u ponedjeljak počela besciljno plutati Indijskim oceanom nakon što je u strojarnici izbio požar, zbog kojeg je brod ostao bez električne energije i klimatizacije, a nisu radili ni WC-i ni tuševi.

Costu Allegru na sigurno je oteglio francuski brod koji je prvi stigao do onesposobljenog kruzera. Kako bi pomogli pri iskrcaju putnika, čija je prosječna dob 55 godina, luku su okupirali brojni turistički djelatnici.

Fokus današnje operacije bit će omogućiti i osigurati svima topli obrok i tuširanje. Vlasnici kruzera jučer su putnicima Allegre ponudili "utješnu" nagradu, besplatan odmor u najluksuznijim hotelima na Sejšelima, te plaćanje troškova povratka kućama. Rezervirano je više od 600 mjesta na letovima te 400 hotelskih soba, a 376 putnika prihvatilo je ponudu za nastavak odmora na trošak kompanije.

Costa Allegra napustila je Madagaskar u subotu, a kada je u ponedjeljak izbio požar bila je na putu za Port Victoriju. Kruzer je prevozio 627 putnika i 413 članova posade, a incident se dogodio samo šest tjedana nakon što se Costa Concordia, kruzer u vlasništvu iste tvrtke, nasukao kod talijanske obale i prevrnuo, pri čemu je živote izgubilo 25 osoba, a još sedam putnika smatra se nestalima, odnosno mrtvima.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019