U potragu za ribarom uključen i helikopter


Ni nakon dva dana potrage nije pronađen nestali ribar (M.G.) koji je 23. veljače na 5 metarskoj brodici isplovio iz Trogira u ribarenje, a u potragu se jučer uključio i helikopter Obalne straže.

Potraga će se nastaviti i danas, a područje nestanka pretraživat će zrakoplov Obalne straže, plovilo pomorske policije i plovilo Lučke ispostave Trogir. 
Mole se svi koji budu imali informaciju o ovom slučaju da dojave na novi broj Nacionalne središnjice 195.

Helikopterom je pretraženo područje iznad hridi Mulo ispod Primoštena, otok Svetac, rt Proizd na Korčuli, Omiš, ÄŒiovo, no bez rezultata.

Šire područje oko otoka Drvenik Mali i Drvenik Veli, trogirsko te područje oko Visa, Biševa i otoka Sveca, kao i južnu i sjevernu stranu otoka Brača pretraživala su jučer plovila „Sv. Jure“ i „Sv. Mihovil“ pomorske policije Split i plovila „Marjan“ i Trogir“ lučkih ispostava Milna i Trogir.

Podsjećamo, potraga je počela u ponedjeljak, 27. veljače nakon što se ribar četiri dana nije vratio iz ribarenja. Njegov nestanak prijavio je prijatelj zabrinut što se ribar ne javlja na mobilni telefon.

Nakon policijske dojave Nacionalnoj središnjici za usklaÄ‘ivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC), započela je potraga za ribarom na crveno bijeloj brodici s kabinom, imena „Tijana“.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019