U potragu za ribarom uključen i helikopter


Ni nakon dva dana potrage nije pronađen nestali ribar (M.G.) koji je 23. veljače na 5 metarskoj brodici isplovio iz Trogira u ribarenje, a u potragu se jučer uključio i helikopter Obalne straže.

Potraga će se nastaviti i danas, a područje nestanka pretraživat će zrakoplov Obalne straže, plovilo pomorske policije i plovilo Lučke ispostave Trogir. 
Mole se svi koji budu imali informaciju o ovom slučaju da dojave na novi broj Nacionalne središnjice 195.

Helikopterom je pretraženo područje iznad hridi Mulo ispod Primoštena, otok Svetac, rt Proizd na Korčuli, Omiš, ÄŒiovo, no bez rezultata.

Šire područje oko otoka Drvenik Mali i Drvenik Veli, trogirsko te područje oko Visa, Biševa i otoka Sveca, kao i južnu i sjevernu stranu otoka Brača pretraživala su jučer plovila „Sv. Jure“ i „Sv. Mihovil“ pomorske policije Split i plovila „Marjan“ i Trogir“ lučkih ispostava Milna i Trogir.

Podsjećamo, potraga je počela u ponedjeljak, 27. veljače nakon što se ribar četiri dana nije vratio iz ribarenja. Njegov nestanak prijavio je prijatelj zabrinut što se ribar ne javlja na mobilni telefon.

Nakon policijske dojave Nacionalnoj središnjici za usklaÄ‘ivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC), započela je potraga za ribarom na crveno bijeloj brodici s kabinom, imena „Tijana“.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019