Vijest iz Yacht-Poola


Odobrenje Hrvatskog registra brodova postaje  jedan od uvjeta za članstvo servisera i brodopopravljača u REX Inicijativi Yacht-Poola. 

Vlasnici jahti i brodica osiguranih kod Yacht-Poola od sada će svoja plovila moći popravljati i održavati kod servisera s HRB certifikatom,  te kod tvrtki koje uz HRB-ovo odobrenje posjeduju i standard ISO 9001.    

Yacht-Pool, vodeći hrvatski zastupnik u osiguranju jahti i plovila, organizirao je u sklopu ovogodišnjeg Biograd Boat Showa stručni skup na kojem je dipl. ing. Damir Roje, voditelj certifikacijskog sektora HRB-a, domaćim brodoporavljačima i serviserima nautičke opreme, mahom članovima REX Inicijative, predstavio sve uvjete koje bi ovi trebali ispuniti kako bi dobili i službeno odobrenje našeg Registra za obavljanje popravaka plovila. Pored zadovoljenja HRB-ovih standarda, koji će, usput rečeno, ubuduće biti važnim kriterijem hoće li se tvrtka naći meÄ‘u REX-ovcima ili neće, na skupu je bilo govora i o proceduri te ostalim pojedinostima vezanim uz ishoÄ‘enje standarda kvalitete ISO 9001. O tome su nazočne informirali ing. Đek Šurija i ing. Siniša Bacalja , obojica auditori kvalitete i sudski vještaci za nautiku.

Opći zaključak prezentacije može se sažeti u jednoj rečenici : otklanjanje šteta od havarija  i održavanje plovila traži sve veću stručnost i strogo poštivanje propisanih procedura i standarda. Na tom valu svakako je i set zahtjeva HRB-a koje će pravi brodopopravljači morati ispuniti. Sastanak u Biogradu bio je i prilikom da se tvrtkama koje već posjeduju HRB-ovu licencu produži članstvo u REX Inicijativi  Yacht- Poola, te istovremeno primi i nekoliko novih. Na popisu za produženje našli su se  Almi , Anorti Adria, Riva, SCAM Marine, Cummins Adriatic, Hruškar Marine, Velum Nautica i SAS-Vektor, a novoprimljeni REX-ovci su Poljomar, Servis Pavić, Matadura i Motonautika- Luke.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019