IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT


UPOZORENJE

Na srednjem i južnom, a u početku i na manjem dijelu sjevernog Jadrana udari sjeverozapadnog vjetra 40-60, uz obalu ponegdje udari bure 35-45 čvorova. More na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana ponegdje 5.

STANJE

Oslabljeni frontalni poremećaj premješta se kroz unutrašnjost Hrvatske na jugoistok, a sa sjeverozapada će jačati greben anticiklone.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Sjeverozapadni vjetar, a uz obalu ponegdje bura 5-15, na srednjem i južnom Jadranu 12-28, na krajnjem jugu do 36 čvorova. More 2-3, na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana 3-4, mjestimice 5. Vidljivost 20-30 km. U početku promjenljivo oblačno i ponegdje može pasti vrlo malo kiše, ali već tijekom prijepodneva će se razvedriti. Malo toplije.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Pretežno vedro. Na sjevernom Jaranu slaba bura, drugdje uz obalu umjerena, mjestimice jaka bura, na otvorenom moru umjeren do jak sjeverni vjetar i bura. More malo do umjereno valovito, na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana mjestimice valovito, u početku i jače valovito.

PMC - Split


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019