Kruzer Costa Allegra otegljen na obližnji otok


 

Francuski brod oteglio je u utorak talijanski kruzer Costu Allegru, koji se nalazio u vodama Sejšela s više od tisuću osoba na palubi, do obližnjeg otoka Desroches, objavila je obalna straža.

"Obalna straža Sejšela može potvrditi da je francuski brod oteglio Costu Allegru do otoka Desroches", smještena 240 km jugozapadno od Mahea, glavnog otoka Sejšelskog arhipelaga. Kruzer je u vlasništvu iste tvrtke koja je vlasnica i Coste Concordije, kruzera koji se prošlog mjeseca nasukao nedaleko od talijanske obale pri čemu je poginulo 25 osoba.

Krenuvši u subotu s Madagaskara, Costa Allegra se kretala prema Sejšelima a potom je trebala doploviti do Omana te Egipta. Na kruzeru dugom 188 metara plovi 636 putnika 25 različitih nacionalnosti, meÄ‘u kojima je i šest Hrvata, te 413 članova posade.

"Došlo je do požara tijekom ponedjeljka ujutro. Vatrogasci su ga brzo ugasili ali je oštetio generatore", objasnio je zapovjednik Giorgio Moretti, direktor za pomorske operacije tvrtke Costa Crociere, na telefonskoj konferenciji za tisak. "Nema ni mrtvih ni ozlijeÄ‘enih", kazao je on.

Obalna straža istaknula je da se očekuju dva remorkera koja će preuzeti zadatak kasnije tijekom utorka kako bi kruzer konačno vratili u luku Victoriju, glavnu luku Sejšela.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019