Kruzer Costa Allegra otegljen na obližnji otok


 

Francuski brod oteglio je u utorak talijanski kruzer Costu Allegru, koji se nalazio u vodama Sejšela s više od tisuću osoba na palubi, do obližnjeg otoka Desroches, objavila je obalna straža.

"Obalna straža Sejšela može potvrditi da je francuski brod oteglio Costu Allegru do otoka Desroches", smještena 240 km jugozapadno od Mahea, glavnog otoka Sejšelskog arhipelaga. Kruzer je u vlasništvu iste tvrtke koja je vlasnica i Coste Concordije, kruzera koji se prošlog mjeseca nasukao nedaleko od talijanske obale pri čemu je poginulo 25 osoba.

Krenuvši u subotu s Madagaskara, Costa Allegra se kretala prema Sejšelima a potom je trebala doploviti do Omana te Egipta. Na kruzeru dugom 188 metara plovi 636 putnika 25 različitih nacionalnosti, meÄ‘u kojima je i šest Hrvata, te 413 članova posade.

"Došlo je do požara tijekom ponedjeljka ujutro. Vatrogasci su ga brzo ugasili ali je oštetio generatore", objasnio je zapovjednik Giorgio Moretti, direktor za pomorske operacije tvrtke Costa Crociere, na telefonskoj konferenciji za tisak. "Nema ni mrtvih ni ozlijeÄ‘enih", kazao je on.

Obalna straža istaknula je da se očekuju dva remorkera koja će preuzeti zadatak kasnije tijekom utorka kako bi kruzer konačno vratili u luku Victoriju, glavnu luku Sejšela.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019