Potraga za nestalim ribarom kod Šolte: Zadnji trag zabilježen kod Brodotrogira


 

Za nestalim ribarom M.G. (1935.), koji je prije četiri dana iz Trogira isplovio na brodici dugačkoj pet metara, u ponedjeljak od 15 sati oko Šolte, Drvenika i ÄŒiova tragaju brodice "Trogir" i "Marjan" lučkih ispostava Trogir i Milna, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklaÄ‘ivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) vijest o nestaloj osobi primila je danas u 14,20 sati od splitsko-dalmatinske Policijske uprave, kojoj se javio prijatelj nestalog ribara zabrinut što se ne javlja na mobilni telefon.

Po njegovim riječima, zadnji put kontaktirao je s nestalim prijateljem prije njegova odlaska u četvrtak, 23. veljače, prema otočićima Krknjaši, u blizini Drvenika velog.

Nestali ribar isplovio je na crveno-bijeloj brodici "Tijana" s kabinom.

Zadnja lokacija mobilnog telefona zabilježena je 23. veljače u blizini brodogradilišta Brodotrogira, nakon čega više nema zabilježenih poziva, a mobilni je telefon isključen.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019