Å panjolski "Cruise News" Dubrovnik proglasio najboljom lukom za kruzere


Prema anketi medija specijaliziranog za krstarenja u Španjolskoj "Cruise News" i prema mišljenju korisnika kruzera dubrovačka luka dobila je nagradu za najbolju luku/odredište, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice.

"Cruise News" već pet godina uzastopce dodjeljuje te nagrade, a dubrovačka luka mjesto najbolje luke/odredišta ovaj puta dijeli s Venecijom.

Dodjela nagrada održana je jučer u Malagi, a dodjeli su nazočili Kristijan Pavić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Sanja Jelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Madridu, kao i čelnici tvrtki poput Celebrity cruises za Europu, Iberostar, MSC i dr.

Segment krstarenja i dalje bilježi rast u Europi. U 2010. godini na prvom mjestu bila je Velika Britanija sa 1,6 milijuna putnika, na drugom Njemačka sa 1,2 milijuna putnika, na trećem Italija sa 889.000, a na četvrtom mjestu Španjolska sa 645.000 putnika koji su krstarenje odabrali kao način odmora.

Iz HTZ-a podsjećaju da ovo nije prva nagrada u ovom turističkom segmentu koju su osvojila hrvatska odredišta. U 2010. godini nagrada "Excellence Cruise Awards", u organizaciji Cruises News Media Group u Španjolskoj, takoÄ‘er je pripala Hrvatskoj koja je uz Tursku izabrana kao najbolje odredište za kruzere u 2009.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019