Å panjolski "Cruise News" Dubrovnik proglasio najboljom lukom za kruzere


Prema anketi medija specijaliziranog za krstarenja u Španjolskoj "Cruise News" i prema mišljenju korisnika kruzera dubrovačka luka dobila je nagradu za najbolju luku/odredište, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice.

"Cruise News" već pet godina uzastopce dodjeljuje te nagrade, a dubrovačka luka mjesto najbolje luke/odredišta ovaj puta dijeli s Venecijom.

Dodjela nagrada održana je jučer u Malagi, a dodjeli su nazočili Kristijan Pavić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Sanja Jelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Madridu, kao i čelnici tvrtki poput Celebrity cruises za Europu, Iberostar, MSC i dr.

Segment krstarenja i dalje bilježi rast u Europi. U 2010. godini na prvom mjestu bila je Velika Britanija sa 1,6 milijuna putnika, na drugom Njemačka sa 1,2 milijuna putnika, na trećem Italija sa 889.000, a na četvrtom mjestu Španjolska sa 645.000 putnika koji su krstarenje odabrali kao način odmora.

Iz HTZ-a podsjećaju da ovo nije prva nagrada u ovom turističkom segmentu koju su osvojila hrvatska odredišta. U 2010. godini nagrada "Excellence Cruise Awards", u organizaciji Cruises News Media Group u Španjolskoj, takoÄ‘er je pripala Hrvatskoj koja je uz Tursku izabrana kao najbolje odredište za kruzere u 2009.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019