'Kapetan i ja završili bi u krevetu da nije došlo do nesreće'


Mlada Moldavka krekla je za Daily Mail kako je odlučila ispričati što se zapravo dogaÄ‘alo izmeÄ‘u nje i kapetana. Ispričala je da je prije nesreće, u kojoj je poginulo 25 osoba, a 7 se vodi kao nestali, večerala s Schettinom, a potom su zajedno otišli do komandnog mosta, gdje su i dočekali udar u hrid.

Atraktivna plavuša, koja je na brodu radila kao prevoditeljica za ruske turiste, a potom se vratila kao putnik, tvrdi da je kapetan bio pribran i izuzetno angažiran tijekom cijele akcije koja je uslijedila te da je koordinirao poteze i evakuaciju putnika i doveo brod u pliće vode da napuštanje plovila bude što lakše, a kada ga je kasnije susrela na obali da je bio potpuno shrvan. Smatra da je spasio mnoge živote i žao joj je zbog ljudskih žrtava.

TakoÄ‘er je otkrila kako su tu večer neko vrijeme proveli i u njegovoj kabini strastveno se ljubeći i kako bi vjerojatno završili zajedno u krevetu da nije došlo do havarije.

Kaže kako nije prema njemu gajila prave ljubavne osjećaje i da nikad nisu vodili ljubav, ali da je on prema njoj uvijek bio vrlo galantan, privlačio ju je te su imali poseban odnos. Posebno je nekoliko puta naglasila da smatra da je bio vrlo odgovoran i profesionalan u najtežim trenucima i kako bi voljela s njim još jednom razgovarati.

Podsjetimo, Schettino se trenutačno nalazi u kućnom pritvoru. Uhićen je zbog sumnje za višestruko ubojstvo, napuštanje broda i izazivanje brodoloma i prijeti mu dugogišnja zakonska kazna. Mediji su ga prozvali 'kapetan kukavica', jer je brod napustio meÄ‘u prvima, umjesto zadnji. On tvrdi da je s kopna koordinarao spašavanje.

 


Recent Nautical News Entries

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019

Plutajuća praonica za trup bez algi i školjaka

Nakupljanje algi i školjaka na trupu prirodna je nepogoda protiv koje se najveći broj brodovlasnika bori specijalnim bojama, a protekl

October.15.2019