„DANI HRVATSKOG ČARTERA“: CILJ JE KVALITETNIJA ČARTER PONUDA


Drugi po redu „Dani hrvatskog čartera“, sajamska priredba namijenjena čarter turizmu i poslovnim susretima hrvatskih čarter tvrtki s domaćim i inozemnim agentima, ove će se godine održati od 21. do 23. ožujka u Boćarskom domu u Zagrebu.

 

Uz čarter tvrtke i agente, sajam će i ove godine privući i izlagače iz svih djelatnosti povezanih s čarter industrijom, a meÄ‘u njima su i marine i sidrišta, buking sustavi, osiguravajuće tvrtke, ali i proizvoÄ‘eči plovila, jedara, elektroničke opreme i nautičke odjeće, te magazini i nautički vodiči. Bez doprinosa svih tih dobavljača roba i usluga važnih za čarter Hrvatska danas ne bi bila vodeća čarter destinacija na svijetu i jedna od vodećih nautičkih destinacija, ističu organizatori ovogodišnjeg DHC-a, tvrtka „Jadranski skiperi“. O važnosti čarter industrije za hrvatski turizam dovoljno svjedoči podatak da čarter tvrtke svake godine na Jadran privuku skoro 400.000 gostiju iz cijelog svijeta, koji donose više od 15 milijuna kuna u boravišnim pristojbama, dok ukupni prihod od čarter gostiju premašuje 300 milijuna eura godišnje.

 

 

Na prvom sajmu „DHC 2013.“, koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore, izlagalo je ukupno 69 tvrtki, od čega je bilo 39 hrvatskih čarter tvrtki, te predstavnika 55 čarter agencija iz 13 zemalja svijeta, a predstavilo se i 29 tvrtki-dobavljača raznih roba i usluga neizostavnih za čarter industriju. Ove su godine planovi još optimističniji, pa organizator na sajmu planira ugostiti ukupno 90 izlagača, od čega će 60 biti čarter tvrtke a 30 dobavljači raznih roba i usluga koji će svoju ponudu predstaviti svojim partnerima. Osim izlagača očekuje se i dolazak više od 100 predstavnika čarter-agencija iz 20 zemalja svijeta koji će sa svojim hravtskim partnerima unapreÄ‘ivati buduću suradnju. Kako bi se čarter tvrtkama, njihovim dobavljačima i agentima omogućilo da optimalno iskoriste tri dana sajma za meÄ‘usobnu interakciju, prva dva dana sajma (petak i subota) bit će zatvoreni za neregistrirane posjetitelje, a graÄ‘ani će sajam moži posjetiti tek u nedjelju, zadnjeg dana manifestacije.

 

 

Generalni direktor tvrtke „Waypoint“ iz Splita Damir ÄŒargo, koji iza sebe ima 25 godina iskustva u čarter agencijama, ističe kako je važnost ovakvog sajma za sve tvrtke koje se bave čarterom neprocjenjiva. „Sudjelovali sm na DHC-u prošle godine, bili smo izuzetno zadovoljni samom idejom i inicijativom za organizaciju ovakve manifestacije, a onda i realizacijom i svakako da ćemo doći i ove godine. Za nas je vrlo važno da imamo mogućnost sve agente s kojima suraÄ‘ujemo naći na jednom mjestu“ naglasio je ÄŒargo. Dodao je kako je činjenica da je sa svim agentima s kojima njegova tvrtka već dugo suraÄ‘uje, ali i sa onima koje je tek upoznao, na prošlom sajmu imao vremena u miru i opuštenoj atmosferi popričati i razraditi sve detalje suradnje, za njegovu tvrtku neprocjenjiva. „Iskreno se nadam da će 'Dani hrvatskog čartera' zaživjeti i u narednim godinama, na korist prije svega naših klijenata, a onda i kako bi se posao olakšao i čarter tvrtkama i agentima. Na ovakvim susretima imamo priliku porazgovarati o tome kako na što bolji i efikasniji način našu čarter ponudu prilagoditi našim klijentima i njihovim specifičnim zahtjevima i to je najveća vrijednost sajma“ zaključio je Damir ÄŒargo.

 


Recent Nautical News Entries

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019

Kiša odgodila Croatia Boat Show

Organizacijski odbor 21. Croatia Boat Showa odlučio je odgoditi početak sajma za 24 sata.

April.09.2019