„DANI HRVATSKOG ČARTERA“: CILJ JE KVALITETNIJA ČARTER PONUDA


Drugi po redu „Dani hrvatskog čartera“, sajamska priredba namijenjena čarter turizmu i poslovnim susretima hrvatskih čarter tvrtki s domaćim i inozemnim agentima, ove će se godine održati od 21. do 23. ožujka u Boćarskom domu u Zagrebu.

 

Uz čarter tvrtke i agente, sajam će i ove godine privući i izlagače iz svih djelatnosti povezanih s čarter industrijom, a meÄ‘u njima su i marine i sidrišta, buking sustavi, osiguravajuće tvrtke, ali i proizvoÄ‘eči plovila, jedara, elektroničke opreme i nautičke odjeće, te magazini i nautički vodiči. Bez doprinosa svih tih dobavljača roba i usluga važnih za čarter Hrvatska danas ne bi bila vodeća čarter destinacija na svijetu i jedna od vodećih nautičkih destinacija, ističu organizatori ovogodišnjeg DHC-a, tvrtka „Jadranski skiperi“. O važnosti čarter industrije za hrvatski turizam dovoljno svjedoči podatak da čarter tvrtke svake godine na Jadran privuku skoro 400.000 gostiju iz cijelog svijeta, koji donose više od 15 milijuna kuna u boravišnim pristojbama, dok ukupni prihod od čarter gostiju premašuje 300 milijuna eura godišnje.

 

 

Na prvom sajmu „DHC 2013.“, koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore, izlagalo je ukupno 69 tvrtki, od čega je bilo 39 hrvatskih čarter tvrtki, te predstavnika 55 čarter agencija iz 13 zemalja svijeta, a predstavilo se i 29 tvrtki-dobavljača raznih roba i usluga neizostavnih za čarter industriju. Ove su godine planovi još optimističniji, pa organizator na sajmu planira ugostiti ukupno 90 izlagača, od čega će 60 biti čarter tvrtke a 30 dobavljači raznih roba i usluga koji će svoju ponudu predstaviti svojim partnerima. Osim izlagača očekuje se i dolazak više od 100 predstavnika čarter-agencija iz 20 zemalja svijeta koji će sa svojim hravtskim partnerima unapreÄ‘ivati buduću suradnju. Kako bi se čarter tvrtkama, njihovim dobavljačima i agentima omogućilo da optimalno iskoriste tri dana sajma za meÄ‘usobnu interakciju, prva dva dana sajma (petak i subota) bit će zatvoreni za neregistrirane posjetitelje, a graÄ‘ani će sajam moži posjetiti tek u nedjelju, zadnjeg dana manifestacije.

 

 

Generalni direktor tvrtke „Waypoint“ iz Splita Damir ÄŒargo, koji iza sebe ima 25 godina iskustva u čarter agencijama, ističe kako je važnost ovakvog sajma za sve tvrtke koje se bave čarterom neprocjenjiva. „Sudjelovali sm na DHC-u prošle godine, bili smo izuzetno zadovoljni samom idejom i inicijativom za organizaciju ovakve manifestacije, a onda i realizacijom i svakako da ćemo doći i ove godine. Za nas je vrlo važno da imamo mogućnost sve agente s kojima suraÄ‘ujemo naći na jednom mjestu“ naglasio je ÄŒargo. Dodao je kako je činjenica da je sa svim agentima s kojima njegova tvrtka već dugo suraÄ‘uje, ali i sa onima koje je tek upoznao, na prošlom sajmu imao vremena u miru i opuštenoj atmosferi popričati i razraditi sve detalje suradnje, za njegovu tvrtku neprocjenjiva. „Iskreno se nadam da će 'Dani hrvatskog čartera' zaživjeti i u narednim godinama, na korist prije svega naših klijenata, a onda i kako bi se posao olakšao i čarter tvrtkama i agentima. Na ovakvim susretima imamo priliku porazgovarati o tome kako na što bolji i efikasniji način našu čarter ponudu prilagoditi našim klijentima i njihovim specifičnim zahtjevima i to je najveća vrijednost sajma“ zaključio je Damir ÄŒargo.

 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019