IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT


UPOZORENJE

Još je jutros moguća magla. Postoji mogućnost za neverin. Očekuju se udari bure i sjevernog vjetra 30-55 čvorova. U noći more ponegdje 5.

STANJE

Jadranu se sa sjevera približila dolina s hladnom frontom, očekuje se njeno premještanje na jug i jačanja anticiklonalnog grebena sa zapada.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Bura 4-10, u Velebitskom kanalu do 20 čvorova, jačat će na 14-30 čvorova, već jutros na sjevernom, a do poslijepodneva na cijelom Jadranu. More 1-2, na sjevernom Jadranu 2-3, jačat će na 3-4. Vidljivost 10-20 km, još je jutros moguće manje od 1 km zbog magle. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, mogući su pljusak i grmljavina, uglavnom samo na sjeveru Jadrana i na otvorenom moru.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Na sjevernom Jadranu pretežno vedro. Drugdje razvedravanje, još u početku na južnom i na otvorenom moru srednjeg Jadrana mjestimice kiša, pljusak i grmljavina. Umjerena do jaka, na južnom i srednjem Jadranu te u Velebitskom kanalu mjestimice vrlo jaka bura, na otvorenom moru i sjeverni vjetar. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom dijelu južnog i srednjeg Jadrana ponegdje jače valovito. Temperatura zraka će pasti.

PMC - Split


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019