Uljanik želi preuzeti 3. maj


 

 

Nakon 120 godina postojanja i stotina isporučenih brodova, riječki 3. maj, izgraÄ‘en na području Kantride gdje je još 1892. njemačka brodograÄ‘evna tvrtka Howaldt Werke iz Kiela postavila prvi pogon kao bazu sadašnjih navoza, nalazi se pred prekretnicom.

Naime, prema informacijama Novog lista, neslužbeno potvrÄ‘enim na više mjesta, o preuzimanju 3. maja ozbiljno razmišljaju i u pulskom Uljaniku, najuspješnijem hrvatskom brodogradilištu.

Ulazak Puljana u riječko brodogradilište bila je ovih dana tema razgovora izmeÄ‘u predstavnika Uljanika i Radimira ÄŒačića; ministar gospodarstva poručio je uljanikovcima da nakon skorašnje privatizacije svog škvera mogu krenuti u preuzimanje 3. maja.

Premda Radimir ÄŒačić nije želio potvrditi pregovore s Uljanikom, iz njegovog bliskog okruženja u Ministarstvu gospodarstva stiže neslužbena potvrda da se o opciji s pulskim škverom sve ozbiljnije razmišlja. TakoÄ‘er, neovisni stručnjaci u brodogradnji procjenjuju da bi se Uljanikovim preuzimanjem 3. maja postigla sinergija, s obzirom na kompatibilnosti pulskog i riječkog brodogradilišta koja se zajedničkim poslovanjem itekako mogu nadopunjavati.

Jedan bivši član uprave 3. maja objašnjava kako su prednosti meÄ‘usobno povezanih škverova u tome što 3. maj, osim 300 tonske dizalice kakvu Uljanik nema, ima drugi navoz koji omogućava gradnju većih brodova; brodova i do 250 metara, za razliku od Uljanika koji može graditi šire, ali dužinom limitirane brodove. S druge strane, u Uljaniku, koji ima kvalitetniju operativnu obalu, obavljala bi se završna obrada. Naravno, objašnjava sugovornik, ovo je samo površna analiza, ali koja već na prvi pogled potvrÄ‘uje opravdanost tehnološkog povezivanja dva sjevernojadranska brodogradilišta.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019