Dubrovačka ACI marina najuspješnija


ACI Marina Dubrovnik u 2011. godini ostvarila je 7,6 milijuna kuna dobiti te zauzela prvo mjesto u sustavu ACI-ja po profitabilnosti svih marina, kazao je direktor Mato Franković.

To je druga godina za redom da ACI Marina Dubrovnik zauzima prvo mjesto po dobiti u ACI sustavu, dodao je Franković. Istaknuo je kako posebno raduje da se dobit uspjela povećati u odnosu na prethodnu 2010. godinu unatoč tome što u 2011. nisu povećavane cijene.

U ovoj su godini, pak, zbog velike potražnje za vezovima cijene povećane prosječno na razini godišnjeg veza 10 posto, ali kad su u pitanju brodovi do 11 metara, cijene su smanjene 5 posto, naglasio je Franković. Dodao je kako je trenutačno 60 brodova na čekanju za godišnji vez u dubrovačkoj ACI marini.

U prošloj godini dubrovačka ACI marina kupila je ureÄ‘aj za spuštanje i dizanje brodova većih od 60 bruto tona te jedina u okruženju ima takav ureÄ‘aj i može dizati plovila na suhi vez.

I dalje je u tijeku procedura za proširenjem dubrovačke marine a po naputku Ministarstva zaštite okoliša i prirode u tijeku je izradba studije za okoliš koja bi trebala biti gotova za nešto više od godinu dana, zaključio je Franković.


(Hina)


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019