Dubrovačka ACI marina najuspješnija


ACI Marina Dubrovnik u 2011. godini ostvarila je 7,6 milijuna kuna dobiti te zauzela prvo mjesto u sustavu ACI-ja po profitabilnosti svih marina, kazao je direktor Mato Franković.

To je druga godina za redom da ACI Marina Dubrovnik zauzima prvo mjesto po dobiti u ACI sustavu, dodao je Franković. Istaknuo je kako posebno raduje da se dobit uspjela povećati u odnosu na prethodnu 2010. godinu unatoč tome što u 2011. nisu povećavane cijene.

U ovoj su godini, pak, zbog velike potražnje za vezovima cijene povećane prosječno na razini godišnjeg veza 10 posto, ali kad su u pitanju brodovi do 11 metara, cijene su smanjene 5 posto, naglasio je Franković. Dodao je kako je trenutačno 60 brodova na čekanju za godišnji vez u dubrovačkoj ACI marini.

U prošloj godini dubrovačka ACI marina kupila je ureÄ‘aj za spuštanje i dizanje brodova većih od 60 bruto tona te jedina u okruženju ima takav ureÄ‘aj i može dizati plovila na suhi vez.

I dalje je u tijeku procedura za proširenjem dubrovačke marine a po naputku Ministarstva zaštite okoliša i prirode u tijeku je izradba studije za okoliš koja bi trebala biti gotova za nešto više od godinu dana, zaključio je Franković.


(Hina)


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019