Dubrovačka ACI marina najuspješnija


ACI Marina Dubrovnik u 2011. godini ostvarila je 7,6 milijuna kuna dobiti te zauzela prvo mjesto u sustavu ACI-ja po profitabilnosti svih marina, kazao je direktor Mato Franković.

To je druga godina za redom da ACI Marina Dubrovnik zauzima prvo mjesto po dobiti u ACI sustavu, dodao je Franković. Istaknuo je kako posebno raduje da se dobit uspjela povećati u odnosu na prethodnu 2010. godinu unatoč tome što u 2011. nisu povećavane cijene.

U ovoj su godini, pak, zbog velike potražnje za vezovima cijene povećane prosječno na razini godišnjeg veza 10 posto, ali kad su u pitanju brodovi do 11 metara, cijene su smanjene 5 posto, naglasio je Franković. Dodao je kako je trenutačno 60 brodova na čekanju za godišnji vez u dubrovačkoj ACI marini.

U prošloj godini dubrovačka ACI marina kupila je ureÄ‘aj za spuštanje i dizanje brodova većih od 60 bruto tona te jedina u okruženju ima takav ureÄ‘aj i može dizati plovila na suhi vez.

I dalje je u tijeku procedura za proširenjem dubrovačke marine a po naputku Ministarstva zaštite okoliša i prirode u tijeku je izradba studije za okoliš koja bi trebala biti gotova za nešto više od godinu dana, zaključio je Franković.


(Hina)


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019