Novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama


Novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama u pripremi je više od tri godine te nakon niza često i kontradiktornih prijedloga zadnji konačni Prijedlog Zakona objavljen je na stranicamaMinistarstva mora, prometa i infrastrukture 15. srpnja, 2011.

Upozoravamo da se radi o izradi novog Zakona, a ne o noveli postojećeg Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (N.N. broj 158/03, 100/04, 141/06 i 38/09).

Obzirom na izrazitu nedosljednost prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama stručnjaci Portala u rubrici "Prijedlozi i reagiranja" daju svoj doprinos nudeći argumentirana pravna rješenja u cilju zaštite i gospodarskog razvoja pomorskog dobra. U dokumentu Hrvatska u 21.stoljeću meÄ‘u ostalim definirani su osnovni strateški ciljevi: "Republika Hrvatska treba osigurati institucionalne i zakonske okvire koji će omogućiti trajno održivo korištenje prirodnih resursa pomorskog dobra".

Nakon donošenja novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ovdje se možete upoznati s analizom pravnih instituta pomorskog dobra, kao i analizom gospodarskog korištenja pomorskog dobra Republike Hrvatske. Cjeloviti sadržaji novog zakonskog teksta i provedbenih propisa bit će ugraÄ‘eni u sve stručne teme i sadržaje Portala.

Izvor


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019