Novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama


Novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama u pripremi je više od tri godine te nakon niza često i kontradiktornih prijedloga zadnji konačni Prijedlog Zakona objavljen je na stranicamaMinistarstva mora, prometa i infrastrukture 15. srpnja, 2011.

Upozoravamo da se radi o izradi novog Zakona, a ne o noveli postojećeg Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (N.N. broj 158/03, 100/04, 141/06 i 38/09).

Obzirom na izrazitu nedosljednost prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama stručnjaci Portala u rubrici "Prijedlozi i reagiranja" daju svoj doprinos nudeći argumentirana pravna rješenja u cilju zaštite i gospodarskog razvoja pomorskog dobra. U dokumentu Hrvatska u 21.stoljeću meÄ‘u ostalim definirani su osnovni strateški ciljevi: "Republika Hrvatska treba osigurati institucionalne i zakonske okvire koji će omogućiti trajno održivo korištenje prirodnih resursa pomorskog dobra".

Nakon donošenja novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ovdje se možete upoznati s analizom pravnih instituta pomorskog dobra, kao i analizom gospodarskog korištenja pomorskog dobra Republike Hrvatske. Cjeloviti sadržaji novog zakonskog teksta i provedbenih propisa bit će ugraÄ‘eni u sve stručne teme i sadržaje Portala.

Izvor


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019