Dubrovnik: Novi suvremeni nautički simulator (VIDEO)


Na Sveučilištu u Dubrovniku na Pomorskom odjelu danas je predstavljen najsuvremeniji nautički simulator koji je s popratnom opremom vrijedan oko 1,1 milijun kuna.

Taj suvremeni ureÄ‘aj namijenjen izobrazbi pomorskih časnika na dubrovačkom Sveučilištu donacija je dubrovačke brodarske tvrtke Atlantske plovidbe.

Riječ je o Polarisu - nautičkom simulatoru norveške proizvodnje na kojem je moguće simulirati sve uvjete plovidbe s kojima se pomorci susreću u praksi na devet različitih tipova brodova te u svim vremenskim prilikama i izvanrednim situacijama na moru.


Pročelnik Pomorskog odjela dubrovačkoga Sveučilišta dr. Željko Kurtela rekao je da Atlantska plovidba od svojeg osnutka ulaže u kvalitetnu izobrazbu pomoraca i više od pet desetljeća pomaže kupnjom opreme za dubrovačko Sveučilište i stipendijama budućim pomorcima.

Prvi nautički simulator na dubrovačkome Pomorskom fakultetu 80-ih godina prošloga stoljeća kupila je upravo Atlantska plovidba.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019