Dubrovnik: Novi suvremeni nautički simulator (VIDEO)


Na Sveučilištu u Dubrovniku na Pomorskom odjelu danas je predstavljen najsuvremeniji nautički simulator koji je s popratnom opremom vrijedan oko 1,1 milijun kuna.

Taj suvremeni ureÄ‘aj namijenjen izobrazbi pomorskih časnika na dubrovačkom Sveučilištu donacija je dubrovačke brodarske tvrtke Atlantske plovidbe.

Riječ je o Polarisu - nautičkom simulatoru norveške proizvodnje na kojem je moguće simulirati sve uvjete plovidbe s kojima se pomorci susreću u praksi na devet različitih tipova brodova te u svim vremenskim prilikama i izvanrednim situacijama na moru.


Pročelnik Pomorskog odjela dubrovačkoga Sveučilišta dr. Željko Kurtela rekao je da Atlantska plovidba od svojeg osnutka ulaže u kvalitetnu izobrazbu pomoraca i više od pet desetljeća pomaže kupnjom opreme za dubrovačko Sveučilište i stipendijama budućim pomorcima.

Prvi nautički simulator na dubrovačkome Pomorskom fakultetu 80-ih godina prošloga stoljeća kupila je upravo Atlantska plovidba.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019