Dubrovnik: Novi suvremeni nautički simulator (VIDEO)


Na Sveučilištu u Dubrovniku na Pomorskom odjelu danas je predstavljen najsuvremeniji nautički simulator koji je s popratnom opremom vrijedan oko 1,1 milijun kuna.

Taj suvremeni ureÄ‘aj namijenjen izobrazbi pomorskih časnika na dubrovačkom Sveučilištu donacija je dubrovačke brodarske tvrtke Atlantske plovidbe.

Riječ je o Polarisu - nautičkom simulatoru norveške proizvodnje na kojem je moguće simulirati sve uvjete plovidbe s kojima se pomorci susreću u praksi na devet različitih tipova brodova te u svim vremenskim prilikama i izvanrednim situacijama na moru.


Pročelnik Pomorskog odjela dubrovačkoga Sveučilišta dr. Željko Kurtela rekao je da Atlantska plovidba od svojeg osnutka ulaže u kvalitetnu izobrazbu pomoraca i više od pet desetljeća pomaže kupnjom opreme za dubrovačko Sveučilište i stipendijama budućim pomorcima.

Prvi nautički simulator na dubrovačkome Pomorskom fakultetu 80-ih godina prošloga stoljeća kupila je upravo Atlantska plovidba.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019