Životima ćemo braniti Luku Ploče


 

 Nakon što je Državno odvjetništvo RH podignulo optužnicu protiv ravnatelja Lučke uprave Ploče Tomislava Batura i direktora Luka Ploče d.d. Ivana Pavlovića, zbog zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja protupravne imovinske koristi za Luku Ploče, te poticanja na zlouporabu, Radničko vijeće Luke Ploče, lučki Nezavisni sindikat, Sindikat radnika Luke Ploče i Udruga veterana Luke Ploče, poručili su, na konferenciji za novinare, da će životima braniti luku, javlja Rogotin.hr.

"Dajemo punu podršku ravnatelju Lučke uprave Tomislavu Baturu i direktoru Luke Ploče Ivanu Pavloviću, jer su i na naš zahtjev i pritisak donijeli odluku o blokadi lučkoga prijelaza. Da to nije učinjeno, mi bismo blokirali Delta Gripu ulaz u luku dok se sredstva ne naplate. Od toga novca isplaćena nam je božićnica te godine. Žalosti nas što državne institucije staju u obranu off shore kompanija iz Bahama i tko zna kojih svjetskih destinacija, a ne na stranu hrvatskih poduzeća, pogotovo što smo tada bili u pretežitome vlasništvu RH", rekli su sudionici konferencije i istaknuli kao je svima poznato da su ljudi iz te britanske tvrtke već doveli u stečaj jednu pločansku firmu čiji su radici završili na cesti.

Lučki sindikalci i veterani naglasili su da neće dozvoliti da se takva sudbina dogodi i Luci Ploče, jedinoj firmi na širemu području koja uspješno posluje, ne uzimajući u obzir državne institucije poput carine ili policije.

"Donošenje odluke u korist Delta Gripa imalo bi nesagledive posljedice na poslovanje Luke Ploče, jer bi svi ostali korisnici usluga mogli krenuti tim putem, što bi uništilo ne samo pločansku luku, nego i sve druge hrvatske luke. Lučki radnici borili su se i pobijedili moćnike i bjelosvjetske hoštaplere u bivšoj vlasti, koji su imali namjeru bez novaca preuzeti luku, pa će se i sada suprotstaviti interesnim skupinama i po cijenu vlastitih života sačuvati radna mjesta", rečeno je na konferenciji za novinare.

 

Sindikalisti i veterani smatraju da bi ravnatelj Lučke uprave i direktor Luke Ploče nanijeli štetu interesima RH da nisu poduzeli odgovarajuće mjere.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019