Životima ćemo braniti Luku Ploče


 

 Nakon što je Državno odvjetništvo RH podignulo optužnicu protiv ravnatelja Lučke uprave Ploče Tomislava Batura i direktora Luka Ploče d.d. Ivana Pavlovića, zbog zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja protupravne imovinske koristi za Luku Ploče, te poticanja na zlouporabu, Radničko vijeće Luke Ploče, lučki Nezavisni sindikat, Sindikat radnika Luke Ploče i Udruga veterana Luke Ploče, poručili su, na konferenciji za novinare, da će životima braniti luku, javlja Rogotin.hr.

"Dajemo punu podršku ravnatelju Lučke uprave Tomislavu Baturu i direktoru Luke Ploče Ivanu Pavloviću, jer su i na naš zahtjev i pritisak donijeli odluku o blokadi lučkoga prijelaza. Da to nije učinjeno, mi bismo blokirali Delta Gripu ulaz u luku dok se sredstva ne naplate. Od toga novca isplaćena nam je božićnica te godine. Žalosti nas što državne institucije staju u obranu off shore kompanija iz Bahama i tko zna kojih svjetskih destinacija, a ne na stranu hrvatskih poduzeća, pogotovo što smo tada bili u pretežitome vlasništvu RH", rekli su sudionici konferencije i istaknuli kao je svima poznato da su ljudi iz te britanske tvrtke već doveli u stečaj jednu pločansku firmu čiji su radici završili na cesti.

Lučki sindikalci i veterani naglasili su da neće dozvoliti da se takva sudbina dogodi i Luci Ploče, jedinoj firmi na širemu području koja uspješno posluje, ne uzimajući u obzir državne institucije poput carine ili policije.

"Donošenje odluke u korist Delta Gripa imalo bi nesagledive posljedice na poslovanje Luke Ploče, jer bi svi ostali korisnici usluga mogli krenuti tim putem, što bi uništilo ne samo pločansku luku, nego i sve druge hrvatske luke. Lučki radnici borili su se i pobijedili moćnike i bjelosvjetske hoštaplere u bivšoj vlasti, koji su imali namjeru bez novaca preuzeti luku, pa će se i sada suprotstaviti interesnim skupinama i po cijenu vlastitih života sačuvati radna mjesta", rečeno je na konferenciji za novinare.

 

Sindikalisti i veterani smatraju da bi ravnatelj Lučke uprave i direktor Luke Ploče nanijeli štetu interesima RH da nisu poduzeli odgovarajuće mjere.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019