Životima ćemo braniti Luku Ploče


 

 Nakon što je Državno odvjetništvo RH podignulo optužnicu protiv ravnatelja Lučke uprave Ploče Tomislava Batura i direktora Luka Ploče d.d. Ivana Pavlovića, zbog zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja protupravne imovinske koristi za Luku Ploče, te poticanja na zlouporabu, Radničko vijeće Luke Ploče, lučki Nezavisni sindikat, Sindikat radnika Luke Ploče i Udruga veterana Luke Ploče, poručili su, na konferenciji za novinare, da će životima braniti luku, javlja Rogotin.hr.

"Dajemo punu podršku ravnatelju Lučke uprave Tomislavu Baturu i direktoru Luke Ploče Ivanu Pavloviću, jer su i na naš zahtjev i pritisak donijeli odluku o blokadi lučkoga prijelaza. Da to nije učinjeno, mi bismo blokirali Delta Gripu ulaz u luku dok se sredstva ne naplate. Od toga novca isplaćena nam je božićnica te godine. Žalosti nas što državne institucije staju u obranu off shore kompanija iz Bahama i tko zna kojih svjetskih destinacija, a ne na stranu hrvatskih poduzeća, pogotovo što smo tada bili u pretežitome vlasništvu RH", rekli su sudionici konferencije i istaknuli kao je svima poznato da su ljudi iz te britanske tvrtke već doveli u stečaj jednu pločansku firmu čiji su radici završili na cesti.

Lučki sindikalci i veterani naglasili su da neće dozvoliti da se takva sudbina dogodi i Luci Ploče, jedinoj firmi na širemu području koja uspješno posluje, ne uzimajući u obzir državne institucije poput carine ili policije.

"Donošenje odluke u korist Delta Gripa imalo bi nesagledive posljedice na poslovanje Luke Ploče, jer bi svi ostali korisnici usluga mogli krenuti tim putem, što bi uništilo ne samo pločansku luku, nego i sve druge hrvatske luke. Lučki radnici borili su se i pobijedili moćnike i bjelosvjetske hoštaplere u bivšoj vlasti, koji su imali namjeru bez novaca preuzeti luku, pa će se i sada suprotstaviti interesnim skupinama i po cijenu vlastitih života sačuvati radna mjesta", rečeno je na konferenciji za novinare.

 

Sindikalisti i veterani smatraju da bi ravnatelj Lučke uprave i direktor Luke Ploče nanijeli štetu interesima RH da nisu poduzeli odgovarajuće mjere.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019