Sindikati: Škver se mora dati u vlasništvo radnicima!


Neozbiljno je od Vlade i Ministarstva gospodarstva da i dalje forsiraju priču o privatizaciji “Brodosplita” od strane samoborskog DIV-a, a još je neozbiljnije tvrditi kako je u slučaju neuspjeha takve privatizacije rješenje stečaj i traženje kupca za škver u tom stečaju. Jedino realno rješenje jest da se pokrene velika diplomatska ofenziva i uvjeri EU-činovnike u Bruxellesu da se “Brodosplit” mora dati u vlasništvo radnicima brodogradilišta putem ESOP programa,- rekao nam je Zvonimir Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita. 

Prema njegovim riječima, Radimir ÄŒačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, krivo procjenjuje kvalitetu ponude samoborskog DIV-a za privatizaciju “Brodosplita” i tako nastavlja kratkovidnost bivšeg ministra Đure Popijača i bivše Vlade. Pri tome Šegvić ponavlja kako Div ne može dati bankarska ili financijska jamstva za pokriće 1,5 milijarda kuna potrebnih za 40 posto učešÄ‡a u restrukturiranju tvrtke koje se, prema planu DIV-a, trebaju realizirati investiranjem u gradnju novih brodova.

Kršenje uvjeta natječaja

-Po stoti put ponavljam da je to kršenje uvjeta natječaja - ističe Šegvić.
No treba kazati kako su na takve primjedbe u Ministarstvu gospodarstva do sada govorili kako nitko nije ni očekivao da će DIV dati jamstvo za 1,5 milijarda kuna ulaganja, jer to nije realno. I bivši ministar Popijač i sadašnji ÄŒačić, čini se, vjeruju u Divovu sposobnost da u sljedećih pet godina, koliko prema planu traje restrukturiranje, putem investicijskih banaka i fondova ostvari investicije vrijedne ukupno 1,5 milijardi kuna. 

To bi podrazumijevalo i da će te banke i ti fondovi onda dijelom biti vlasnici proizvedenih brodova, koje će se iznajmljivati, a potom u pogodnom tržišnom trenutku i prodavati. Naravno, uz proizvodnju svih ostalih proizvoda, koje uz brodove, brodogradilište može raditi. Takav program se i skeptičnim birokratima Europske komisije učinio vjerodostojnim, ali ne i Šegviću koji prijeti kako nikada neće dopustiti da samoborski bleferi preuzmu Brodosplit.

-Brodosplit je počeo proizvoditi brodove s dodanom vrijednošÄ‡u, zadnja takva četiri broda nisu ostvarila gubitak i mislim da bi radnici mogli dobro upravljati škverom. Vlada stoga treba priznati kako je ta priča s ponudom Diva sasvim nerealna, pa njihove tvrtke su dužne državi, a kada je posrijedi njihova velika proizvodnja vijaka i drugih proizvoda, ja sam u njihovoj ponudi pronašao dosta proizvoda kineske proizvodnje. 

To nije ozbiljna tvrtka, a mislim da to ÄŒačić i sam zna kada najavljuje, kako se posredno može doznati, da je drugo rješenje, ako privatizacije ne uspije, stečaj i traženje kupca dok je firma u stečaju - ističe Šegvić, dodajući kako postoji jako malo šansi, ako uopće postoji, da se naÄ‘e kupac dok je kompanija u stečaju.
Prema njegovim riječima, za razliku od samoborskog Diva u vlasništvu Tomislava Debeljaka, kompanija “Jadranska ulaganja” u vlasništvu Danka Končara ima i ozbiljan kapital i ozbiljan program, pa bi privatizacija tri brodogradilišta za koja su oni dali ponude mogla uspjeti. 

- Brodosplit je ipak prevelik zalogaj za Div i stvarno je nerealno očekivati da bi vlasnici i menadžeri Diva mogli uspješno upravljati tako složenim sustavom, a kamoli organizirati financijski kapital za nastavak proizvodnje, -smatra Šegvić. 

Za razliku od njega, Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata, ocjenjuje kako bi, kalkulirajući svim teškoćama i komplikacijama koje bi nastale u slučaju neuspjeha privatizacije, bilo najbolje da samoborski Div na kraju ipak kupi “Brodosplit”.

-Ako ta tvrtka ispuni sve uvjete natječaja, onda ne vidim razlog zbog čega bi im trebalo stati na put. U slučaju pak, da se to ne dogodi, nismo za otvaranje stečaja, jer ti postupci traju predugo, pogotovo u Dalmaciji. Mislim da bi u slučaju neuspjeha privatizacije s Divom trebalo krenuti u novi, ubrzani natječaj, u kojem bi kupac, da se uštedi na vremenu, trebao pristati na prihvaćeni program restrukturiranja “Brodosplita”, jer privatizacija mora biti gotova do 1. srpnja 2013. godine - naglasio je Matijašević.

Zadržati radna mjesta

-Tek u slučaju da ne uspije ni jedan pokušaj privatizacije, a datum ulaska u EU se približi, mislim da bi država morala od Europske komisije zatražiti promjenu odredbe prema kojoj brodogradilište ide u likvidaciju ako se do tada ne privatizira. Kao argument bi tada mogli izvući činjenice o brojnoj deregulaciji Poglavlja o tržišnom natjecanju unutar same Europske unije u ovoj krizi, od protežiranja automobilske industrije u Francuskoj i Njemačkoj do slovenskog blokiranja Agrokora u preuzimanu u Mercatora, na što nitko iz Europske komisije nije ni ‘trznuo’.

Dakle, samo ako se naÄ‘emo bezizlaznoj situaciji morati ćemo zatražiti suspenziju odredbe o likvidaciji, a do tada moramo napraviti sve da podržimo privatne investitore, jer radnicima je najbitnije da se zadrže radna mjesta i plaće, a manje im je bitno tko je vlasnik tvrtke,- obrazložio je svoj stav Matijašević. 


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019