HBOR: Milijarda kuna kredita za turizam, novost su i smanjene kamate


HBOR: Milijarda kuna kredita za turizam, novost su i smanjene kamate

 

PLANIRANA kreditna aktivnost Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za potrebe turističkog sektora ove godine je oko milijardu kuna, što je za oko 210 milijuna kuna više nego što je ta banka prošle godine odobrila za ukupno 119 kredita za sektor turizma.

Od ukupno 27 kreditnih programa tri su, kako ističu iz HBOR-a, namijenjena isključivo turističkoj djelatnosti. Za lanjskih 119 kredita izdvojeno je 791,6 milijuna kuna, javlja HRT.

Novost: Smanjene kamate

S obzirom na to da žele dodatno potaknuti investicije u tom sektoru, HBOR je ove godine donio i nove mjere u postojećim programima kreditiranja turizma, među kojima je i smanjenje kamatnih stopa od 1, 3 i 5 posto, ovisno o kategorijama.

Nove smanjene kamate, kao i mjera koja se primjenjuje od lani - produljeni rokovi otplate turističkih kredita - trebali bi dodatno potaknuti investitore na ulaganja u izgradnju prije svega novih hotelskih kapaciteta više kategorije (četiri i više zvjezdice), proširenje turističkih sadržaja, u razvoj ruralnog turizma te izgradnju ili adaptaciju energetski učinkovitih hotela.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019