HBOR: Milijarda kuna kredita za turizam, novost su i smanjene kamate


HBOR: Milijarda kuna kredita za turizam, novost su i smanjene kamate

 

PLANIRANA kreditna aktivnost Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za potrebe turističkog sektora ove godine je oko milijardu kuna, što je za oko 210 milijuna kuna više nego što je ta banka prošle godine odobrila za ukupno 119 kredita za sektor turizma.

Od ukupno 27 kreditnih programa tri su, kako ističu iz HBOR-a, namijenjena isključivo turističkoj djelatnosti. Za lanjskih 119 kredita izdvojeno je 791,6 milijuna kuna, javlja HRT.

Novost: Smanjene kamate

S obzirom na to da žele dodatno potaknuti investicije u tom sektoru, HBOR je ove godine donio i nove mjere u postojećim programima kreditiranja turizma, među kojima je i smanjenje kamatnih stopa od 1, 3 i 5 posto, ovisno o kategorijama.

Nove smanjene kamate, kao i mjera koja se primjenjuje od lani - produljeni rokovi otplate turističkih kredita - trebali bi dodatno potaknuti investitore na ulaganja u izgradnju prije svega novih hotelskih kapaciteta više kategorije (četiri i više zvjezdice), proširenje turističkih sadržaja, u razvoj ruralnog turizma te izgradnju ili adaptaciju energetski učinkovitih hotela.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019