Ispitana posada teretnog broda „Lim"


 

Inspektor sigurnosti plovidbe šibenske lučke kapetanije Boris Seljanovski ispitao je danas zapovjednika i posadu teretnog broda "Lim" koji je jučer oko 5 sati udario u krmu ribarice "Peter Pan" 11 nautičkih milja  sjeverno od otoka Svetac.

Posada ribarice ispitat će se nakon izlaska iz šibenske Opće bolnice, gdje je zadržana nakon sudara. Jednom članu posade napukla su rebra, a dvojica su zadobila udarce u vrat i glavu.

Ovisno o tome hoće li Državno odvjetništvo pokrenuti kazneni postupak protiv odgovornih, šibenska lučka kapetanija će odlučiti o pokretanju prekršajnog postupka,  o čemu će se donijeti odluka nakon ispitivanja posade ribarice.

Na 133-metarskom teretnom brodu zastave Sv. Vincenta i Grenadina, koji je bez tereta plovio prema luci Kopar, bilo je 14 članova posade hrvatskih državljana.

 


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019