Na Zagrebačkom sajmu nautike 22. do 26. veljače 290 izlagača


Specijalizirani meÄ‘unarodni Zagrebački sajam nautike, koji će se po 21. put na Zagrebačkom velesajmu (ZV) održati od 22. do 26. veljače, u četiri sajamska paviljona okupit će 290 domaćih i stranih izlagača - proizvoÄ‘ača plovila i prateće opreme iz 27 zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije na ZV-u.

Sajam nautike prvi je sajam kojim ZV počinje ovu poslovnu godinu, uz ostale okupit će i gotovo sve (male) hrvatske brodograditelje te najaviti nautičke trendove za ovu godinu koji su, kako se čuje, na uzlaznoj putanji, kazao je novi direktor ZV-a Mile Trbojević.

Dodavši da je po broju izlagača i izložbenoj površini sajam nautike sličan lanjskom, direktor tog ZV-ovog sajma Zoran Uršulić istaknuo je kako ove godine neće biti skupocjenih i mega plovila, ali će biti više od sto manjih plovila, od čega nekoliko premijera.

Na sajmu će biti izložena i brodska te druga prateća oprema za ronjenje i druge vodene aktivnosti, što će, uz razne atrakcije, poput dva bazena s roniocima i drvenog broda-leuta starog 115 godina, zasigurno privući publiku, vjeruje Uršulić.

Dodaje i kako na sajmu očekuju oko 30 tisuća posjetitelja, široke i stručne publike, koja će i na nekoliko stručnih skupova imati priliku čuti najnovije informacije iz svijeta nautike i male brodogradnje.

Izdvojio je pritom dva okrugla stola o nautici u Hrvatskoj pod zastavom EU te o poslovanju hrvatske pomorske industrije i nautičkom turizmu.

U kvalitetan nastup izlagača i cijeli sajam vjeruje i Romano Pičuljan ispred suorganizatora sajma Udruge hrvatske nautičke proizvodnje, koji je dodao da je s obzirom na tešku situaciju upjeh već to što se sajam organizira.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019