Teretni brod udario ribarski kod otoka Svetac


ZAGREB, 19. veljače 2012.

Primošten, 19. veljače 2012. - ribarski brod 'Petar Pan' upućen je na vez u primoštensku luku gdje će djelatnici LK Šibenik obaviti očevid (Foto: Duško Jaramaz/PIXEL)Rano jutros oko 05.10 sati teretni brod „LIM“, zastava Saint Vincent and Grenadines, dužine 133 m udario je u krmu ribarskog broda „Peter Pan“, luka upisa Rijeka, dužine 21,6 metara, 11 nautičkih milja sjeverno od otoka Svetac.

Prema prvim informacijama, na ribarskom brodu, koji je u tom trenutku ribario, dva od četiri člana posade zadobili su ogrebotine. Na mjestu nesreće nije bilo onečišÄ‡enja mora, a brod je zadobio manja oštećenja na krmenom dijelu.

Ribarski brod je u plovnom stanju i plovi prema Primoštenu, gdje se očekuje u 10.40 sati.

Teretni brod „LIM“ u pratnji broda Pomorske policije upućen je na sidrište luke Šibenik, gdje će inspektori Lučke kapetanije Šibenik obaviti očevid i saslušanje posade, a ribarski brod „Peter Pan“ upućen je u Primošten, gdje će se izvršiti pregled broda, očevid i saslušanje posade.

Na teretnom brodu, koji je bez tereta išao prema luci Kopar, nalazi se 14 članova posade, hrvatskih državljana.
 Primošten, 19. veljače 2012. - ribarski brod u sudaru sa teretnim brodom 'Lim' pretrpio je oštećenja na krmenome dijelu (Foto: Duško Jaramaz/PIXEL) Primošten, 19. veljače 2012. - ribarski brod 'Petar Pan' samostalno je doplovio na vez u primoštensku luku, posada broda pretrpjela je lakše ozljede u sudaru sa teretnim brodom 'Lim' (Foto: Duško Jaramaz/PIXEL)


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019