Teretni brod udario ribarski kod otoka Svetac


ZAGREB, 19. veljače 2012.

Primošten, 19. veljače 2012. - ribarski brod 'Petar Pan' upućen je na vez u primoštensku luku gdje će djelatnici LK Šibenik obaviti očevid (Foto: Duško Jaramaz/PIXEL)Rano jutros oko 05.10 sati teretni brod „LIM“, zastava Saint Vincent and Grenadines, dužine 133 m udario je u krmu ribarskog broda „Peter Pan“, luka upisa Rijeka, dužine 21,6 metara, 11 nautičkih milja sjeverno od otoka Svetac.

Prema prvim informacijama, na ribarskom brodu, koji je u tom trenutku ribario, dva od četiri člana posade zadobili su ogrebotine. Na mjestu nesreće nije bilo onečišÄ‡enja mora, a brod je zadobio manja oštećenja na krmenom dijelu.

Ribarski brod je u plovnom stanju i plovi prema Primoštenu, gdje se očekuje u 10.40 sati.

Teretni brod „LIM“ u pratnji broda Pomorske policije upućen je na sidrište luke Šibenik, gdje će inspektori Lučke kapetanije Šibenik obaviti očevid i saslušanje posade, a ribarski brod „Peter Pan“ upućen je u Primošten, gdje će se izvršiti pregled broda, očevid i saslušanje posade.

Na teretnom brodu, koji je bez tereta išao prema luci Kopar, nalazi se 14 članova posade, hrvatskih državljana.
 Primošten, 19. veljače 2012. - ribarski brod u sudaru sa teretnim brodom 'Lim' pretrpio je oštećenja na krmenome dijelu (Foto: Duško Jaramaz/PIXEL) Primošten, 19. veljače 2012. - ribarski brod 'Petar Pan' samostalno je doplovio na vez u primoštensku luku, posada broda pretrpjela je lakše ozljede u sudaru sa teretnim brodom 'Lim' (Foto: Duško Jaramaz/PIXEL)


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019