Viška regata: Bura lomila jarbole i bacala u more posade jedrilica


Viška regata

Jaka bura otežavala je održavanje 67. po redu Viške regate. Lomili su se jarboli, a posade dva broda završile su u moru.

Osam članova posade jedrilice "Paikea" upalo je u more. Bura je puhala brzinom od oko 40 čvorova, a oko 9,40 sati je došlo do naginjanja jedrilice te je posada završila u moru.

Pet članova posade smješteno je na jedrilicu "Polaris" koja takoÄ‘er sudjeluje u regati, dok su tri preostala člana osposobili jedrilicu i nastavili plovidbu prema Visu.

Problema je bilo i na jedrilici "Brutal Fish" čija je posada također upala u more. popadali su kada im je puknuo jarbol.

Vraćeni su na plovilo gumenom brodicom regatnog odbora te su nastavili plovidbu prema Visu na motorni pogon.

Brod Lučke kapetanije Split "Pojišan" do Milne je oteglio jedrilicu "Nemir" kojoj je takoÄ‘er puknuo jarbol, a brod je sudionicima na raspolaganju sve do nedjelje. Iz Splita prema Visu jutros je krenulo oko 140 sudionika regate.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019